İsrail'i ABD bile kurtaramaz

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, muhtemel bir ABD ve İsrail saldırısına karşı kendilerini savunacak yeterlilikte ve güçte olduklarını söyledi. Tuğgeneral Cezayiri, ABD'nin İsrail'i silahlandırması ve bu ülkeye yeni hava savunma sistemleri vermesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "her iki ülkenin de kriz içinde olduğunu ve İran aleyhindeki propagandalarının ters teptiğini" savundu.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 14:03
Abone Ol google-news

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, "ABD'nin işgalci ve yanlış politikaları sonucu, kazdığı kuyuya düştüğünü ve bunun Amerikan halkına çok pahalıya mal olduğunu" iddia etti. Cezayiri “Afganistan ve Irak'ta milyonlarca insanın ölümüne, yaralanmasına ve mülteci konumuna düşmesine neden olan ABD, gün gelecek bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyecek” ifadesini kullandı.

Cezayiri, ABD'nin İran'a yönelik askeri saldırı seçeneğini masada tutmasına ilişkin olarak da şunları söyledi: “ABD'nin içinde bulunduğu bütün zorluklara rağmen kabul etmeliyiz ki, deli ve yolun sonuna gelenler olağan dışı işlere başvurabilir. Ancak İran, kendini savunacak ve her türlü saldırıyı fırsata dönüştürerek düşmanların yenilgisini hızlandıracak konumda.”

İsrailli yetkililerin, her fırsatta saldırı tehdidini dile getirmesinin bu rejimin iç sorunuyla bağlantılı olduğunu anlatan Cezayiri, “33 gün savaşında Hizbullah karşısında alınan yenilgiyle başlayan kriz devam ediyor” diye konuştu.

“İsrail, bugün siyasi, ekonomik, güvenlik ve toplumsal krizle karşı karşıya. ABD'nin silahları bile onu kurtaramayacak” diyen Cezayiri, “siyonizme içte ve dışta sırt dönüldüğünü ve sonun başlangıcı sürecine girildiğini” savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler