Rusya Yunanistan'a zırhlı araç satacak

Rusya Yunanistan'a zırhlı araç satacak. Yunanistan'ın satın alacağı araçlar dünyanın en fazla ağır silahlarla donatılabilen zırhlı personel taşıyıcıları arasında yer alıyor. Rusya'nın birçok ülkeye ihraç ettiği zırhlı araçlardan Birleşik Arap Emirlikleri de 600 adet satın almıştı. Yunanistan bu yılın başında Rusya'dan zırhlı araç talebinde bulunmuştu.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 14:24
Abone Ol google-news

Rusya'da devlete ait silah şirketi Rosoboronexport, Yunanistan'a 420 adet BMP-3M tipi zırhlı personel taşıyıcı araç satacak.

Rosoboronexport'tan yapılan açıklamada, Yunanistan Savunma Bakanlığı'nın bu yılın başında Rusya'dan söz konusu zırhlı personel taşıyıcıları talep ettiği hatırlatıldı ve konuyla ilgili hükümetler arasında sözleşmenin imzalanmasına ilişkin hazırlıkların sürdüğü belirtildi. Açıklamada, BMP-3M zırhlı personel taşıyıcılarının Yunanistan'ın başkenti Atina'da 7-11 Ekim arasında düzenlenecek Uluslararası Savunma Silahları 2008 fuarında da görücüye çıkacağı kaydedildi.

BMP-3M'ler dünyanın en fazla ağır silahlarla donatılabilen zırhlı personel taşıyıcıları arasında yer alıyor. Rusya'nın birçok ülkeye ihraç ettiği BMP-3M tipi zırhlı araçlardan Birleşik Arap Emirlikleri de 600 adet satın almıştı.

Dünyada 80 ülkeye silah satan ve geçen yıl 7 milyar dolarlık silah ihracatında bulunan Rusya'nın en büyük alıcıları arasında Çin, Hindistan, Cezayir, Venezuela, İran, Malezya ve Sırbistan bulunuyor.

ABD, İran'a TOR-M1 tipi savunma sistemi satan Rosoboronexport'a yaptırım uyguluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler