İstanbul Devlet Opera ve Balesi başlıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin 2008-2009 sezonunun ilk opera eseri ''Sihirli Flüt'', Kadıköy Süreyya Operası'nda 9 Ekim'de sahnelenmeye başlanacak. Aytaç Manizade tarafından modern bir anlayışla sahneye konan eserde orkestrayı Serdar Yalçın ve Markus Baisch dönüşümlü yönetecek.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 14:25
Abone Ol google-news

İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2008-2009 sezonun açıyor. Kadıköy Süreyya Operası'nda 9 Ekim'de sahlenecek olan ''Sihirli Flüt'' eseri, Aytaç Manizade tarafından modern bir anlayışla sahneye konacak. Orkestrayı Serdar Yalçın ve Markus Baisch dönüşümlü yönetecek. Korosunu Gökçen Koray'ın çalıştırdığı eserde dekor Tayfun Çebi, kostüm Serdar Başbuğ, ışık tasarımı Metin Koçtürk imzasını taşıyor.

İlk kez 1791'de Viyana'da sergilenen müzik dehası Mozart'ın ölümsüz eseri ''Sihirli Flüt'', o tarihten itibaren dünya opera repertuvarının vazgeçilmez başyapıtlarından biri oldu.

Librettosu Johann Emmanuel Schikaneder'e ait iki perdelik eserde iyilik ve kötülüğün savaşı, iyiliğin zaferi sembolik anlatımlarla işleniyor.

Özgün dilde (Almanca) yorumlanacak eserde başlıca rolleri; Kenan Dağaşan, Zafer Erdaş, Cahit Şaher, Caner Akın, Gökhan Ürben, Hüseyin Likos, Önay Günay, Sevan Şencan, Gülgez Altındağ, N.Deniz Boran, Özlem Soydan, Sirel Yakupoğlu, Otilya M. İpek, Nursel Öncül,Ayşegül Karkıner, Peyman Dorkan, Deniz Erdoğan, Ela Gürten, Yeliz Çelikkol, Stare Çelebi, Gülgün Özyiğit, Aytaç Kahyaoğlu, Arzu G. Yüceer, Caner Akgün, Kevork Tavityan,Ayten Telek, Şamil Gökberk, Turgut İpek, Çağrı Köktekin, Ali Murat Erengül, Şahin Öğüt,Göktuğ Alpaşar, Barbaros Taştan dönüşümlü olarak paylaşıyor.

''Sihirli Flüt'' operası, Kadıköy Süreyya Operası'nda 9 Ekim'in ardından 11, 14 ve 16 Ekim tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler