İran ile Irak arasında uçak krizi

İran'ın, Irak Meclis Başkanı Mahmud El Meşhedani'nin bulunduğu uçağın Tahran'a inmesine izin vermediği, uçağın Bağdat'a geri dönmek zorunda kaldığı bildirildi. İranlı yetkililer uçağın inişine izin vermeme gerekçelerini açıklamadı. Bu arada resmi İran ajansı İRNA, İranlı milletvekili Muhsin Kuhan'ın, sorunun Meşhedani'den değil, uçağın tipinden kaynaklandığını belirttiğini duyurdu.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 16:03
Abone Ol google-news

İran'ın, Irak Meclis Başkanı Mahmud El Meşhedani'nin bulunduğu uçağın Tahran'a inmesine izin vermediği, uçağın Bağdat'a geri dönmek zorunda kaldığı bildirildi. Meşhedani'nin makamından bir yetkili, Irak Havayolları'na ait Tahran yolcu uçağında Meşhedani'nin de bulunduğunu, ancak Tahran'daki havaalanı görevlilerinin uçakta "üst düzey yetkililer" bulunduğunu haber almasından sonra uçağı geri çevirdiğini belirtti.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, İranlı yetkililerin uçağın inişine izin vermeme gerekçelerini açıklamadığını söyledi.

Bu arada resmi İran ajansı İRNA, İranlı milletvekili Muhsin Kuhan'ın, sorunun Meşhedani'den değil, uçağın tipinden kaynaklandığını belirttiğini duyurdu. Uçağın tipini ya da sorunun ne olduğunu açıklamayan Kuhan, İran Meclis Başkanı Ali Larijani'nin olayla ilgili olarak Meşhedani ile telefonda görüştüğünü de ifade etti. Irak medyası daha önce, Meşhedani'nin bir meclis heyetiyle İran'a resmi ziyarette bulunacağını duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler