ABD'den PKK ile ilgili kaçamak cevap

ABD'nin, Irak'ın kuzeyinden sorumlu 1. Zırhlı Tümeni'nin komutanı Tümgeneral Mark Hertling, Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyine düzenlediği askeri operasyonlarda, terör örgütü PKK'nin hedeflendiğini söyledi. Hertling, PKK saldırılarının, kuzeydeki bölgesel yönetimin denetimindeki alanlarda gerçekleştiği ve bu bölgede ABD güçlerinin değil peşmergelerin bulunduğu söyledi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 18:44
Abone Ol google-news

ABD'nin, Irak'ın kuzeyinden sorumlu 1. Zırhlı Tümeni'nin komutanı Tümgeneral Mark Hertling, Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyine düzenlediği askeri operasyonların, gelen istihbarat ve Türkiye'deki hedef belirleme sürecine bağlı olarak gerçekleştiğini ve operasyonlarda terör örgütü PKK'nin hedeflendiğini söyledi.

Hertling, Türkiye'nin operasyonlarını izlediklerini bildirdi ve operasyonların sıklığının, Türkiye'nin aldığı istihbarata ve hedef belirleme sürecine bağlı olarak değiştiğini kaydetti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hertling, ABD güçlerinin, sınırdaki operasyonlara bir biçimde katılma niyeti olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine, PKK saldırılarının, kuzeydeki bölgesel yönetimin denetimindeki alanlarda gerçekleştiğini ve bu bölgede ABD güçlerinin değil peşmergelerin bulunduğu yanıtını verdi.

Hertling, kuzeydeki bölgesel yönetimin de Irak hükümetine bağlı olduğu için, Irak'ın bir parçası olarak Türkiye ile temasta bulunduğuna işaret etti. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, Türk yetkililerle bölgede olanlar hakkında sürekli temasta olduğunu bildiren Hertling, Türkiye ve Irak hükümetleri arasında görüşülmesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler