Adana ve Ordu şehidine ağlıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Metin Can, memleketi Adana'nın Kozan ilçesinde törenle toprağa verildi.

Yayınlanma: 09.05.2010 - 12:45
Abone Ol google-news

Metin Can'ın cenazesi Adana Asker Hastanesi'nden alınarak Kozan'da Türkeli Mahallesi, Ağlıboğaz Caddesi Türkmenistan Sokak'taki baba evine getirildi. Şehidin cenazesi daha sonra cenaze namazı için Hoşkadem Camisi'ne götürüldü.

Anne Seçkin Can, oğlunun tabutuna sarılarak, ''Sana söz verdim oğlum. Ağlamayacağım. Düşmanları sevindirmeyeceğim. Anneler Günü'mü kutlamanı beklerken, cenazeni getirdiler'' diye gözyaşı döktü.

Şehidin en küçük kardeşi Mete Can ise asker elbisesi giyerek şehit ağabeyine tabutu başında asker selamı verdi.

Kılınan cenaze namazı sonrası şehidin tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Kozan şehir mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.


Ordu'da da şehit cenazesi

Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit olan Çavuş Emrah Aktaş'ın cenazesi memleketi Ordu'nun Ulubey ilçesinde toprağa verildi. Hakkari'de vatani görevini yaparken mayın patlaması sonucu şehit olan Emrah Aktaş'ın (21) cenazesi, askeri helikopterle Ulubey ilçesine bağlı Ören köyüne getirildi.

Şehidin naaşı evinin önünde bir süre bekletilirken, toplanan kalabalık terör örgütü aleyhine slogan attı. Cenazede anne Hatice ve baba Sami Aktaş'ı yakınları teskin etmeye çalıştı.
Cenaze daha sonra kortej eşliğinde Ören köyü, Düz Mahalle İlköğretim Okulu bahçesine getirildi. Burada kılınan namazın ardından şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine şehidin yakınları Vali Orhan Düzgün, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, askeri ve sivil kurumların yetkilileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler