Dünyayı kurtaran adam

ABD'de, 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma paketinin geçici yöneticisi belirlendi. ABD Hazine Bakanı Henry Paulson'un uluslararası ilişkilerden sorumlu yardımcısı Neel Kashkari kurtarma paketinin geçici yöneticiliğine getirildi. Bu arada, ABD Başkanı George W. Bush, finansal sistemde güveni sağlamanın zaman alacağını söyledi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 19:14
Abone Ol google-news

ABD'de, 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma paketinin geçici yöneticisi belirlendi.
ABD Hazine Bakanı Henry Paulson'un uluslararası ilişkilerden sorumlu yardımcısı Neel Kashkari, kurtarma paketinin geçici yöneticiliğine getirildi.

''Dünyanın en büyük varlık yönetimi'' olarak da kabul edilen 700 milyar dolarlık fonun patronluğuna getirilen Kahskari, ABD Hazine Bakanlığı'ndaki görevi öncesinde, yatırım bankası olan Goldman Sachs'da yöneticilik kariyerine sahip bulunuyor.

Kashkari, 2 yıldan bu yana ABD Hazine Bakanlığı'nda çalışıyor.

 

Bush zaman istiyor

ABD Başkanı George W. Bush, ''Finansal sistemde güveni sağlamak zaman alacak'' dedi. George W. Bush, yaptığı açıklamada, kurtarma planının gerisindeki stratejinin ''krediyi serbest kullanıma sunmak ve paranın hareketini sağlamak olduğunu'' bildirdi. Bu arada ABD Merkez Bankası (FED), yıl sonuna dek zor durumdaki bankalara 900 milyar dolara kadar nakit vereceğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon