Terim: Gerekirse küllerimizden doğarız

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 6 futbolcunun kadrodan çıkarılmasıyla ilgili, “Kaptanın iyisi fırtınalı suda belli olur. Avrupa 3.’sü Türkiye, gruptaki her maçı kazanacak güçtedir” dedi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 20:01
Abone Ol google-news

“Şu an hasar tespiti yapıyoruz. Anlaşılan bu bile önemli bir mesai gerektirecek. Kimler sakat, kimler oynayacak durumda; bakıp göreceğiz. Gerekirse küllerimizden doğarız. Orta sahanın tamamı sakat, 2 maç yan yana oynayamayanlar var ama aslan gibi oyuncularımız var. Çıkarlar oynarlar” diye konuşan Terim, şöyle devam etti:
“Bir teknik direktör olarak hiçbir zaman sakat oyuncuların arkasına sığınmadım, sığınmam da... Sonuçta 70 milyonluk büyük bir coğrafyayız. Oyuncu buluruz.”

Fatih Terim, yurtdışında oynayıp ulusal takımın davetlerine sıcak bakmayan futbolcularla ilgili olarak da ilginç açıklamalar yaptı. Terim, “17-18 yaşında çocukların milli takım formasıyla pazarlık yapmasına izin vermem. Avrupa’da oynayıp milli takıma davet ettiğimiz ancak bu teklifi geri çeviren 30-40 oyuncu var. Werder Bremen’den Mesut için 3 yıl önce Tolunay Kafkas hoca istekte bulundu. Ancak istediğimiz yanıt gelmedi. Bu çocuklar 1 gol atıp yıldızı parlayınca onlara ulaşamıyoruz. Bir kez daha söylüyorum, milli takım altında pazarlık yapmam” ifadesini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler