Altın Koza Film Festivali'ne doğru

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 7-13 Haziranda gerçekleştirilecek 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında her yıl düzenlenen ve son bir yıl içinde çekilen filmlerin kabul edildiği ''Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması''nda yarışacak filmler belli oldu.

Yayınlanma: 10.05.2010 - 13:59
Abone Ol google-news

Altın Koza A.Ş'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 40 filmin başvurduğu yarışmada, Ön Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenen 12 film, ''Altın Koza Heykeli''ne sahip olabilmek için yarışacak.

Ön Değerlendirme Kurulunun yaptığı çalışma sonucu, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Seçici Kurulunun önüne çıkacak filmler ve yönetmenleri şöyle:

Bal – Semih Kaplanoğlu

Beş Şehir – Onur Ünlü

Bizim Büyük Çaresizliğimiz – Seyfi Teoman

Büyük Oyun – Atıl İnaç

Denizden Gelen – Nesli Çölgeçen

Eyvah Eyvah – Hakan Algül

Kanatsız Taklalar – Savaş Baykal

Kavşak – Selim Demirdelen

Kıskanmak – Zeki Demirkubuz

Nefes – Levent Semerci

Orada – Melik Saraçoğlu / Hakkı Kurtuluş

Ses – Ümit Ünal

Yarışma kapsamında ''En İyi Film Ödülü''nü alana 250 bin lira, ''Yılmaz Güney Ödülü', Adana İzleyici (Halk) Jürisi Ödülü ve ''En İyi Yönetmen Ödülü'' alan filmlere 50'şer bin lira, ''En İyi Görüntü Yönetmeni'', ''En İyi Senaryo Ödülü'' ve ''En İyi Müzik Ödülü'' alan filmlere ise 15'er bin lira verileceği belirtildi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamındaki ödüllerin, 12 Haziran'da yapılacak törenle sahiplerine verileceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler