Akman: Israrınızı yadırgıyorum

Deniz Feneri e.V davasına adı karışan, RTÜK Başkanı Zahid Akman, RTÜK'ün düzenlediği uluslararası panele katıldı. Panelde, gazetecilerin Deniz Feneri davasına ilişkin yönelttiği sorulara, ''Benim o davayla ilgili olarak şu anda hiçbir şey söylemem gerekmiyor. Çünkü o davayla benim hiçbir ilgim ve ilişkim yok'' diye cevap veren Akman, gazetecilerin bu konu hakkındaki ısrarlı sorularını yadırgadığını belirtti.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 09:26
Abone Ol google-news

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili bir şey söylemesi gerekmediğini belirterek, ''Çünkü o davayla benim hiçbir ilgim ve ilişkim yok'' dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, RTÜK tarafından düzenlenen ''Çocuk Gerçeği ve Medya Okuryazarlığı Dersinin Önemi'' konulu uluslararası panele verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akman, bir gazetecinin toplantıya CHP'li RTÜK üyelerinin katılmamasını hatırlatması üzerine, ''Bizim RTÜK üyelerimiz vardır, A partili, B partili üyelerimiz yoktur. Bazı arkadaşlar dün bir açıklamayla bugünkü panele katılmayacaklarını ifade etmişlerdir. Ancak biz bu panelle ilgili kararı RTÜK'ün 9 üyesiyle birlikte aldık'' dedi.

Akman, panelin konusu, yabancı konuklar ve içerikle ilgili kararlar konusunda başkanlık makamına yetkinin 9 kurul üyesinin tamamının onayıyla verildiğini anlatarak, ''Ancak dün birtakım mülahazalarla 3 arkadaşımız bugün gelemeyeceklerini ifade ettiler. Saygı duyuyorum'' şeklinde konuştu.

Gazetecilerin gerekçe gösterilip gösterilmediğini sormaları üzerine de Akman, birtakım gerekçelerin ifade edildiğini, şu an yaklaşık 500 kişilik salonun tamamen dolduğunu, yabancı katılımcıların geldiğini ve 2 gün boyunca da çocuklarla ilgili ve medya okuryazarlığı konusunda sunumların gerçekleştirileceğini belirtti.

Bilimsel bir toplantının yapıldığını, içeriğinin de ülkenin gençlerini ve çocuklarını ilgilendirdiğini ifade eden Akman, böyle önemli bir konudan hiç kimsenin rahatsız olacağını sanmadığını söyledi.

Bir gazetecinin ''(Faaliyetleri engellemeye kalkanlar) ifadesiyle kimi kastettiniz?'' sorusu üzerine Akman, ''Ülkemizin geleceğiyle ilgili yapılmış faaliyetlere bazıları karşı çıkıyor olabilir. Bu genel bir ifade. Birilerini hedefleyerek söylenmiş bir söz değil, ama bu ülkenin gelişmemesi, geleceğinin mamur olmaması noktasında hem dışarıda hem içeride gayret içinde olanlar var. Ülkemizin daha müreffeh bir geleceğe sahip olması için bugün gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkma zorunluluğumuz var. Biz bütün bu çalışmaları, gayretleri ve çabaları çocuklarımız, gençlerimiz ve geleceğimiz için yapıyoruz'' dedi.

 

Deniz Feneri e.V davası

RTÜK Başkanı Zahid Akman, bir gazetecinin ''Deniz Feneri davasıyla ilgili Adalet Bakanlığı Almanya'dan dosyayı istedi'' demesi üzerine, ''Benim o davayla ilgili olarak şu anda hiçbir şey söylemem gerekmiyor. Çünkü o davayla benim hiçbir ilgim ve ilişkim yok'' şeklinde konuştu.

''Kooperatif soruşturmasıyla ilgili olarak soruşturma geçiriyorsunuz dolandırıcılık ve hileli iflas suçlarından... CHP'li üyeleri kısmen de haklı görmüyor musunuz? En azından bu soruşturma tamamlanana kadar görevinize ara vermeyi düşünmüyor musunuz? Soruşturma geçirdiğinizi ve şüpheli konumda olduğunuzu çok açıkça ifade ettiler'' diyen bir gazeteciye Akman, ''Tabii bir şeyin var olabilmesi için birilerinin bunu ifade etmesi gerekmiyor. Bir soruşturma yapılabilmesi için soruşturma yapan kurumun soruşturma yapılan kişiye birtakım şeyler sorması, birtakım soruları en azından ulaştırması gerekiyor'' karşılığını verdi.

Bunun üzerine gazetecinin ''Ama Almanya'da değilsiniz'' sözlerine ilişkin de Akman, ''Almanya'da olmamam böyle bir çalışma yapılmasına engel değil. Adli yardım anlaşmaları çerçevesinde iki ülkenin yetkili kişileri, kurumları yazışmalarla birtakım şeyleri sorabilir. Bunların hepsinin cevabını ben tv konuşmalarımda, avukatım aracılığıyla basın açıklamalarımda yaptım. O nedenle tamamen spekülatif, kurumumu ve şahsımı yıpratmaya yönelik bu faaliyetler şu anda belli mihraklar tarafından yürütülüyor ve yönetiliyor. Bazı kişiler de buna maalesef alet oluyor. Bunlarla yargı önünde hesaplaşmaya devam edeceğim'' diye konuştu.

Gazetecinin ''Bu bilgileri veren Frankfurt'taki basın sözcüsü'' sözleri üzerine de Akman, ''Bu konuyla ilgili açıklamaları yaptım. Bu konuyla ilgili söylemiş olduğumun dışında herhangi bir gelişme yoktur. Birtakım basın yayın organlarının spekülatif amaçlı hiçbir gerçeği yansıtmayan iddialarını ciddiye alarak bu konuları sormanızı ve ısrarınızı da yadırgıyorum'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler