TSK operasyonları sürüyor

Türk jetleri Kuzey Irak'a düzenlediği hava operasyonunda 21 ayrı hedefi vurdu. Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada şöyle denildi: "Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından 07 Ekim 2008 sabahı erken saatlerde Irak'ın kuzeyinde Avaşin Basyan ile İki Yaka Dağları ve Buzul Dağı bölgelerinde tespit edilen 21 ayrı hedefe yönelik hava taarruzu icra edilmiştir. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

Yayınlanma: 07.10.2008 - 07:19
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a düzenlediği operasyonlar ve arama-tarama faliyetlerinde saldırı sonrası kaybolduğu açıklanan ve dün bulunan 2 asker de bugün toprağa verildi. İki şehitle birlikte Aktütün saldırısında yaşamını yitiren askerlerin sayısı 17'ye yükseldi.

 

9 teröristin cesedine ulaşıldı

Bu arada saldırı sırasında çıkan çatışmada öldürülen 23 teröristten 9'nun cesetlerine de ulaşıldığı bildirildi. Güvenlik güçleri tarafından Aktütün köyü kırsalından alınarak, Şemdinli'ye getirilen teröristlerin cesetleri otopsi işlemleri için devlet hastanesi morguna bırakıldı. Teröristlerden 4'nün yabancı uyruklu olduğu belirlendi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Aktütün'deki Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı bölgesinde etkisiz hale getirilen 23 teröriste ilave olarak 2 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi 13'üncü Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı (Aktütün) bölgesinde yapılan arama ve tarama faaliyetinde etkisiz hale getirildiği belirtilen 23 teröriste ilave olarak dün saat 17.30'da 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Teröristlerle birlikte 1 adet Biksi makineli tüfek, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 12 adet el bombası, 6 adet roketatar mermisi ve çok miktarda roket sevk fişeğinin ele geçirildiği kaydedilen duyuruda, ''Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 25'e ulaşmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir'' denildi.

Ele geçirilen terörist cesetlerinin üzerinde tuzaklanmış el bombası bulunduğu belirlendi. El bombalarının, teröristlerin kaçmadan önce ölen teröristlerin cesedine yerleştirdiği kaydedildi.



Saldırı emri Kadri Çelik'ten

Aktütün Karakolu'na saldırı emrini, Dağlıca baskını planlayıcılarından PKK'nın Zağros Saha sorumlusu "Ape Hüseyin" kod adlı Kadri Çelik'in verdiği ileri sürüldü. Dağlıca baskınında 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmış ve 8 asker kaçırılmıştı. Kaçıralan askerler daha sonra serbest bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler