Gazetelerde bugün

Tüm Türkiye'yi sarsan, terör örgütünün Aktütün Köyü'ne düzenlediği saldırı bugün, gazetelerin manşetlerinde geniş yer buluyor. Cumhuriyet dün düzenlenen Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında ele alınan konuları ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açıklamalarına yer verirken; Zaman gazetesi, düzenlenen saldırının MİT tarafından yaklaşık 10 gün önce haber verdiğini iddia etti.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 07:26
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Kritik terör toplantısında geçmişteki kimi yetkiler geri istenecek

Asker isteklerini masaya koyacak

2-3 talepte anlaşmazlık

Asker kanadının Terörle Mücadele Yüksek Kurulu (TMYK) toplantısında, geçmişte OHAL kapsamı içinde yer alan kimi yetkileri gündeme getireceği belirtildi. Askerlerin ayrıca, özellikle Batılı ülkelerde temel haklar, özgürlük ve güvenlik dengesini koruyan yöntemleri örneklerle hükümet kanadına aktaracakları öğrenildi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığından 5 talep geldiğini, bunlardan 2-3ü üzerinde mutabakat sağlanamadığını açıkladı. 

Baykal: Ciddi zafiyet var

Aktütün saldırısını değerlendiren CHP lideri, “Ciddi zafiyet var. Öncelikli zafiyet K. Irak sorununun çözülememesidir. İkinci zafiyet de, Türkiye’nin terörle mücadeledeki zihin karışıklığıdır” dedi. “Türkiye’nin terörle mücadelede AB standartları açısından bir demokratikleşme ihtiyacı içinde olmadığını” belirten Baykal, AB’nin daha ileri önlemler aldığını ifade etti. Baykal “Ergenekon uygulamasına fırsat veren hukuk düzeni, Türkiye’nin terörle mücadelesinin elini tutamaz” diye konuştu. 


 

HÜRRİYET

Kırmız pazartesi

Türkiye 9 günlük bayram tatilinden sonra, Hakkâri'nin Aktütün Karakolu yakınındaki Bayraktepe'de şehit olan 17 askerin acısını yüreğinde hissederk işbaşı yaptı.

 

 

MİLLİYET

Küresel kâbus hız kesmiyor

ABD'nin kurtarma paketinin durgunluğu engelleyemeyeceği endişesi her yeri sallıyor. Buna bir de AB'nin krize ortak çözüm üretememesi eklenince dünya piyasaları çöküş yaşadı. İstanbul Borsası dün yüzde 8.62 değer kaybetti. Dolar 1.39 YTL'ye kadar çıktı.


 

RADİKAL

Dünyada panik havası

Finansal krizin ABD'den sonra Avrupa'da art arda bankaları batırması, dünya piyasalarını tepetaklak etti, borsalarda yüzde 9'ları bulan düşüşler gerçekleşti. İMKB yüzde 8.62 düştü.

 

 

TERCÜMAN

Onlar sizi hiç affetmeyecek

'AB istemiyor' diye Terörle Mücadele Yasası'nın çıkmasını istemeyenler, demokratik çözüm yaygalarıyla teröriste cesaret verenler bu yetimlere bakıp utansınlar.

 

 

AKŞAM

Acı rüya gerçek oldu

Kaz Dağları'nda sele kapılıp ölen işadamı Esat Edin ile üç çocuğu gözyaşları ve beyaz güllerle uğurlandı. Aileden geriye sadece 14 yaşındaki Murat kaldı.

 

 

POSTA

Çatışma 9.5 saat sürdü

PKK'li teröristler saldırıdan 45 gün önce ağır silahları katırlarla Irak tarafından Aktütün'e yakın bölgelere taşımış. Teröristler termal kameralara yakalanmamak için ıslak yağmurluk giyerek sınırdan sızmış.


VATAN

9 şiddetinde deprem

Finanasal krizin en kötü günlerini dün yaşadık. Avrupa borsaları ortalama yüzde 7.8, İMKB ise yüzde 9 değer kaybetti. Dolar 1.38'le 13 ayın zirvesine çıktı.

 

 

SABAH

Karakolu 1 milyon liraya yaparız

TOKİ Başkanı: Heycanla talimat bekliyoruz. Kayalık tepelere uçak hangarı kadar sağlam karakollar yaparız.

 

 

YENİ ŞAFAK

Utandıran zarafet

Barış Yürüyüşü sırasında Gebze'de kamyonet şöförü tarafından tecavüz edilerek öldürülen Pippa Bacca'nın ailesi, katil zanlısının eşi ve çocuklarıyla buluşmak için Türkiye'ye geliyor.

 

 

ZAMAN

Karakol, üçlü istihbarata rağmen baskın yemiş

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na yapılan saldırı konusunda önemli iddialar gündeme geliyor. 17 şehit verilen saldırıdaki güvenlik zafiyetleri tartışılırken, karakolun üçlü istihbarata rağmen PKK'li teröristler tarafından basıldığı ortaya çıktı.Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet'in baskından yaklaşık 10 gün önce çok gizli bir yazı ile terör örgütünün karakola saldıracağını bildirdiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler