Terörle mücadele toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilgili bakanların katılımıyla gerçekleştirilen 'terör' toplantısında, Meclis'te ele alınacak tezkere konusunun ele alındığı bildirildi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 5 talep geldiğini, bunlardan 2-3'ü üzerinde mutabakat sağlanamadığını söyledi.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 08:18
Abone Ol google-news

Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan toplantı yaklaşık 3 saat 20 dakika sürdü. Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin katıldı.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda terörle mücadeleye yönelik hususların değerlendirildi. Toplantıda, 19 Eylül 2008 tarihinde TBMM'ye sunulan ve hükümete 17 Ekim 2008 tarihine kadar verilen sınır ötesi operasyon yetkisinin 1 yıl süreyle uzatılmasını öngören tezkere konusunun de ele alındığı belirtildi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, terörle mücadelede yetki artırımı isteyen askerin beş talebinden ikisi konusunda mutabakat sağlandığını açıkladı.

Teklifler şöyle:

- Kısmi OHAL ilan edilmesi.

- Terörle Mücadelede Koordinasyon eksikliğini gidermek ve istihbarat birimlerini tek çatı altında toplamak için Terörle Mücadele Müsteşarlığı'nın kurulması.

- Operasyon sırasında ele geçirilenlerin o sırada operasyon yapanlar tarafından sorgulanabilmesi ve bunların gözaltı süresinin uzatılması. Sorgulama süresinin en az 10 güne çıkarılması gerektiğini savunuluyor.

-  Ve ilk sorgunun avukatsız yapılması talep ediliyor. Avukatların sorgulamada hazır bulunması dışarıya bilgi sızmasına ve gözaltındaki şahısların ifadelerini gizlemelerine yol açıyor.

- Önleyici istihbarat için sinyallerin tüm Türkiye'de izlenebilmesi. Jandarmaya bölgesel dinleme imkanının verilmesi.

-  Aciliyet gerektiği durumlarda bazı konularla ilgili olarak valilikten izin alınma durumunun kaldırılması.

- Örgüt propogandası yapan yayın organlarının bölgeye sokulmasının engellenmesi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler