"Pippa Bacca" davası

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tecavüz edildikten sonra öldürülen sanatçı "Pippa Bacca''nın davası, İtalyanca bilen bir tercüman olmaması ve sanığın avukatının da İtalyanca bilmemesinden ötürü ertelendi. Bugün yapılması planan duruşmayı izlemek için gelen, sanatçının annesi Elena Manzoni, yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan dolayı Türk halkına, Türkiye'ye karşı ön yargıları olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 08:22
Abone Ol google-news

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aracına aldığı ''Pippa Bacca'' ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'yu, tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddia edilen Murat Karataş'ın yargılanacağı duruşma tercüman olmamasından dolayı ertelendi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası'' istemiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Murat Karataş (38), cezaevi aracıyla geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilerek, duruşmanın yapılacağı salona alındı.

İtalyan sanatçının annesi Elena Manzoni ve avukatları Mehmet Eke duruşma öncesi açıklamalarda bulundular. Eke, duruşmanın, sanığın avukatının ve İtalyanca bilen tercüman olmamasından dolayı ertelenmesiyle ilgili olarak ''Bu tür işlemlerin daha önceden yapılmış olması lazım. Avukat tutacak imkanı olmayan insana CMUK tarafından avukat tedarik edilmesi gerekirdi. Tercümanın bulunmamasını da aynı şekilde değerlendiriyorum. İtalyanca bilen tercüman İzmit koşullarında zor bulunabilir ama İstanbul'dan tedarik edilebilirdi. Sayın başkanın da bu yönde talebi oldu. Sonraki duruşmada gelecek sanırım'' dedi.

Kendisinin tercümanlığının kabul edilmemesi yönündeki soru üzerine de Eke, müdahilliği kabul edilen Elena Manzoni'nin ifadesinin alınabilmesi için tercümanın şart olduğunu söyledi.

Duruşma izlemeye gelen İtalyan sanatçının annesi Elena Manzoni, avukatları Mehmet Eke aracılığıyla duruşma öncesi yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan dolayı Türk halkına, Türkiye'ye karşı ön yargıları olmadığını söyledi.

Bu duygu ve düşüncesini cenazeyi almaya gelirken de açıkladığını ifade eden Manzoni, şöyle konuştu:

''Bu elim hadisede Türk halkının kusuru yok, hatta ortaya çıkan menfi sonuçları kaldırmak için büyük çaba sarf edildi. Bu çabalardan dolayı Türk halkına minnettar olduğumuzu daha önce dile getirmiştik. Bu tür olaylar her yerde olabilir. Bir ön yargının, menfi bir düşüncenin mevcudiyeti söz konusu değil. İlk günkü düşüncemizi bugün de sürdürüyoruz.''

Manzoni, kızının tecavüz edilerek öldürülmesine Türkiye'de özellikle kadın derneklerinin gösterdiği tepkiyi takdirle karşıladığını bildirdi.

Türk adaletine güvendiğini de belirten Manzoni, ''İnşallah adalet yerini bulur, Türk adaletine güvenim sonsuzdur'' dedi.

Kızının eksikliğini çok hissettiğini vurgulayan Manzoni, ''Biz 6 kişilik çok uyumlu bir aileydik. Kızım ailenin en küçüğüydü, onu çok özlüyorum. Bu hissi, özellikle doğum günü olan 9 Aralıkta daha fazla yaşayacağımı düşünüyorum'' diye konuştu.

Gazetecilerin, MAnzoni'ye zanlıyı görünce neler hissettiğini sorumaları üzerine, çok şaşırmadığını çünkü kızının fotoğraf makinesinde daha önceden zanlıyı gördüğünü belirterek, ''Sanığın kafasını kaldırıp gözlerimin içine bakmaya cesareti olmadı'' diye konuştu.

 

Sanığın ailesini ziyaret şimdilik söz konusu değil

Sanık Murat Karataş'ın ailesini ziyaret edeceği yönünde basında çıkan haberleri dedeğerlendiren Elena Manzoni, şunları kaydetti:

''Şu an öyle bir şey yok, ama geçmişte bu yönde bir söylemimiz olmuştu. 'Aileden böyle bir talep gelirse bir buluşma, görüşme gerçekleştirilebilir' yönünde daha önce kullandığımız ifadeler vardı. Çünkü olayı kişiselleştirmek gerektiği düşüncesine sahibiz. 'Murat Karataş'ın işlediği bir suçtan dolayı aile bireylerini suçlamak, onları dışlamak, onların af taleplerini geri çevirmek çok da insani olmaz' diye daha önce bazı açıklamalarımız olmuştu. Ancak sanığın ailesini ziyaret şimdilik söz konusu değil.''

Bu arada, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, kendisine mahkeme tarafından davetiye gönderilen maktul Giuseppina Pasqualina Di Marineo'nun İtalya'da yaşayan müşteki konumundaki ablası Antonıa Giuseppına Beatrice Pasgualina Di Marineo katılmadı.

Müştekiyi, aile adına kendisine vekalet verilen avukat Mehmet Eke temsil edecek.

 

Amacı berış ve güven mesajları vermekti

Pippa Bacca, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile 8 Mart 2007'de Milano'dan, barış ve güven mesajı vermek amacıyla gelinliklerle yola çıkmıştı. İki sanatçı, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden kara yoluyla otostop yaparak Tel Aviv'e ulaşmayı hedefliyordu. 19 Martta İstanbul'da birbirlerinden ayrılan iki sanatçı, farklı güzergahları izlemelerinin ardından Beyrut'ta yeniden buluşmayı planlıyordu.

Ancak Bacca'dan, 31 Martta İtalya'daki arkadaşına cep telefonundan kısa mesaj göndermesinin ardından bir daha haber alınamamıştı. Sanatçının en son Gebze'de görüldüğü ve kredi kartıyla son harcamayı 31 Martta öğle saatlerinde Gebze'de yaptığı belirtilmişti.

Bacca'nın cesedi, son olarak Gebze ilçesi D-100 kara yolu Mc Donalds civarında birlikte görüldüğü, hırsızlık suçlarından sabıkalı Murat Karataş'ın yakalanması ve yer göstermesi üzerine, Tavşanlı köyü yakınlarında, çalıların arasında bulunmuştu. 10-11 günlük olduğu tahmin edilen ceset, kısmen çürümüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler