CSO, yeni sezonunu açıyor

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 2008-2009 sezonuna 10 Ekim'de piyanist İdil Biret'in konseriyle ''merhaba'' diyecek. Salonu yenilenen orkestra, sezon içerisinde tanınmış sanatçılara eşlik edecek. Biret, konserde, Sergei Rachmaninoff'un 2 No'lu piyano konçertosu ile Igor Stravinsky'nin ''Bahar Ayini'' seslendirilecek.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 08:47
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 2008-2009 sezonuna 10 Ekimde piyanist İdil Biret'in konseriyle ''merhaba'' diyecek. Salonu yenilenen orkestra, sezon içerisinde tanınmış sanatçılara eşlik edecek.

Geçen konser sezonunda salonu tadilatta bulunduğu için değişik mekanlarda izleyici karşısına çıkan CSO, bu sezon yenilenmiş salonunda seyirciyle buluşacak. Orkestra, sezonun ilk konserinde, CSO Genel Müzik Direktörü Şef Rengim Gökmen yönetiminde sahne alacak.

Piyanist İdil Biret'in solist olarak katılacağı konserde, Sergei Rachmaninoff'un 2 No'lu piyano konçertosu ile Igor Stravinsky'nin ''Bahar Ayini'' seslendirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Türkiye'nin onur konuğu olarak katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışında da sahne alacak.

Fuar'ın açılışı nedeniyle Alte Oper'da verilecek gala konserinde CSO ve Frankfurter Singakademie Korosu, Ahmet Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu'nu Almanca olarak seslendirecek. Konserde, orkestrayı Şef Rengim Gökmen yönetecek.

Orkestra, 23 ve 24 Ekim'de yaylı sazlardaki başarılı tekniğiyle tanınan Rus keman ve viyola sanatçısı Albert Markov ile oğlu Alexander Markov'a eşlik edecek.

CSO, ''Cumhuriyet Bayramı Haftası'' dolayısıyla düzenlenen konserde, viyola sanatçısı Ali Başeğmezler ve Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Bas Tuncay Kurtoğlu'nu ağırlayacak.

Orkestra, konser sezonu boyunca Maxim Fedotov, Fazıl Say, Hüseyin Sermet, Patricia Kopatchinskaja, Shlomo Mintz, Klazz Brothers, Swingle Singers, Verda Erman, Gülsin Onay, Leonel Morales gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşacak.

 

Orkestranın salonu yenilendi

Yenilenen salonunda ilk provalarını gerçekleştiren orkestra salonunun teknik altyapısı baştan başa yenilendi.

Salonun tadilatı için sponsorluğu üstlenen Doğuş Holding'in verdiği bilgiye göre, konser salonunun hacmi artırılıp koltuk araları açılırken, bugüne kadar sorun teşkil eden akustiğin kalitesinin artırılması konusunda da çalışma yapıldı. Aydınlatma, havalandırma ve soğutma sistemleri ile sahne düzeni iyileştirilirken, üç katlı yapının her katı ayrı işlevlere göre planlandı.

Salonun, Gençlik Parkı tarafındaki yaya giriş kapılarından ana girişine kadar, döşemeye ''kırmızı halı'' görüntüsü oluşturacak aydınlatma elemanları yerleştirildi. Böylece, konseri izlemeye gelenler, bu ışıklandırmadan geçerek salona gidecek.

Yeniden düzenlenen, giriş-çıkışların kolaylaştırıldığı fuayeye heykeltıraş Tolga Kınalı'ın imzasını taşıyan Atatürk rölyefi konuldu.

Orkestranın galeri katında genel müzik direktörü odası, sanatçı, şef, misafir şef ve solist soyunma odaları, orkestra üyeleri soyunma odaları ve özel yalıtımlı sanatçı çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve naklen yayın stüdyosunun yer aldığı binanın zemin katında ise giriş holü, ön ve arka fuayeler, protokol odası, kulis ve konser salonu bulunuyor.
Binanın ön bahçesinde ise heykeltıraş Eşber Karayalçın'ın ''Uçuşan Notalar'' isimli, krom çelikten ürettiği yaklaşık 3 metre yükseklikte ve 10.5 metre enindeki heykel çalışması yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler