Fırat 'açıkladı'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında ortaya attığı yolsuzluk iddiaları konusunda, "Bütün mesele Deniz Baykal'ın mal varlığı gizlemek. Ne Baykal'ın ne de eşinin mal varlığı hakkında beyan edilenler doğru değil" değerlendirmesinde bulundu.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 10:35
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Grup toplantısı öncesi Meclis’te gazetecilerle bir süre sohbet etti. Fırat, daha önce Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkında ortaya attığı iddialar konusunda yeni bir belgeyi Salı günü (Bugün) açıklayacağına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Beklediğim bir iki belge var. Onlar geldiği zaman yazılı açıklama yapacağım” dedi. Fırat, yakın bir zamanda kendisi hakkında ortaya atılan iddiaları belgeleri ile birlikte açıklayacağını belirterek, “O zaman herkesin sorularını tek tek yanıtlayacağım” dedi. Fırat, Kılıçdaroğlu ile Meclis'te gerçekleşen açıkoturum toplantısını da hatırlatarak, Kılıçdaroğlu’nun belgelerini belgelerle çürüttüğünü ancak, bazı basın yayın organlarının kendisinin basına sunduğu belgeleri inceleme zahmetine bile katılmadığını öne sürdü.

 

"CHP kapana kısıldı"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkında ortaya attığı iddiaların arkasında CHP Lideri Deniz Baykal’ın mal varlığının yattığını iddia eden Fırat, “CHP kapana kısıldı. Çünkü Deniz Baykal mal varlığını, gerçek mal varlığını açıklayamıyor. Baykal ve eşinin mal varlığı konusunda şüphelerim var. Bu konuda belgeler de var. Baykal, benim sorularıma yanıt verene kadar aynı soruları soracağım. Bir gerçek mal varlığın ne kadar, bu mal varlığını nasıl edindin, iki; hisse senetlerini niye sekreter ve şöförün üzerine aldın bunlara cevap verene kadar soracağım” diye konuştu. Fırat, Baykal’ın mal varlığı konusunda ki açıklamalarını hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti; “ Sayın Baykal şu iddiada bulunuyor. ‘2 tane gayri menkul bana miras kalmıştır. Ama onun dışındakiler, yasaklı dönemimde avukatlıktan elde etmiş olduğum gelirle elde ettim’ diyor Saygı duymak lazım. Eğer alın teriyle böyle bir servet yapılmışsa saygı duymak lazım. Ama avukatlık serbest bir meslektir. Şunu soruyorum. Sayın Baykal hangi tarihten hangi tarihe kadar avukatlık yaptınız. Hangi vergi dairesin kaç numaralı mükellefiydiniz. Her yıl beyan ettiğiniz gelir ve vergi miktarı nedir bunu açıklayın.” Fırat, Baykal’a sorularını yineleyerek, “Yine o yönetim kurulu üyesinin eşi olan avukat hanımefendinin sekreteri üzerine neden bir alım yaptınız ? Bana istedikleri kadar saldırmakta serbestler benden bir şey çıkmaz. Ben bu işin peşini bırakmam, geri adım atmam. Her fırsatta ben bunu soracağım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler