'Karagümrük çetesi' ele başı ifade verdi

Kamuoyunda ''Karagümrük Çetesi'' olarak bilinen ''çıkar amaçlı suç örgütünün elebaşı'' Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin hakkında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a hakaret ettiği gerekçesiyle hazırlanan iddianame kapsamında tutuklu bulunan Nuri Ergin'in Edirne Adliyesi'nde ifadesi alındı.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 16:39
Abone Ol google-news

Kamuoyunda ''Karagümrük Çetesi'' olarak bilinen ''çıkar amaçlı suç örgütünün elebaşı''
Nuri Ergin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden alınarak getirildiği Edirne Adliyesi'nde ifadesi verdi.

Ergin Kardeşlere, 22 Mayıs 2008'de yargılandıkları bir dava nedeniyle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilirken, görevlilerin duyacağı şekilde Başbakan Erdoğan ile İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah'a hakaret ettikleri gerekçesiyle görevli memurlarca tutanak tutulmuş, konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlamıştı.

İddianamede, Nuri ve Vedat Ergin'in, ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek'' suçundan, 1 ile 3,5'ar yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler