Ankaralı resmen zehirleniyor

Başkentlilerin mayıs ayından bu yana içtikleri Kızılırmak suyunun tarımsal sulamada bile kullanılamaycağı ortaya çıktı. ODTÜ'nün Kızılırmak suyunda Ankara Anakent Belediyesi'nin verilere göre iki kat daha fazla arsenik olduğunu açıklamasının ardından, bu kez de Devlet Su İşleri'nin (DSİ) raporunda, Kızılırmak suyunun tarımda kullanıma bile elverişsiz olduğu vurgulandı.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 13:13
Abone Ol google-news

DSİ’nin sulama için ‘niteliksiz’ raporu vermesine rağmen başkentliler 6 aydır içiyor. Çamlıdere Barajındaki su ile harmanlanarak şebekeye verilen Kızılırmak suyunun niteliği konusunda yapılan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. DSİ, 2005’te yayımladığı Kızılırmak suyunun içme suyu olarak kullanılamayacağına ilişkin raporunun ardından, hazırladığı yeni raporda Kızılırmak suyunun elverişsiz olduğu gerekçesiyle tarımsal sulama amaçlı olarak kullanılamayacağını bildirdi.

Sıvasın Şarkışla ilçesine bağlı Saraç köyü muhtarı İlyas Özkanın, köyün yakınlarına yapılacak Kızılırmak suyunun kullanılacağı hidroelektrik santraldan tarımsal sulama için su kullanımı için başvuru yapması üzerine DSİ 19. Bölge Müdürlüğü bir rapor hazırladı. DSİ 19. Bölge Müdürü Erol Şenözün hazırladığı raporda yörede Kızılırmak suyunun kaliteli olmadığı gerekçesiyle sulamaya elverişli olmadığı belirtildi. Muhtar Özkanın söz konusu istemi Kızılırmakın tarla sulamaya elverişli olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

 

Bakan Eroğlu’nun imzası var

CHP’li Ateş, DSİ’nin 2005 tarihli raporunun altında Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlunun DSİ Genel Müdürü sıfatıyla imzasının bulunduğunu kayderek Kendilerine sorduk: Bu imzanın şerefi yok mu? Sayın bakandan çıt çıkmamıştıdedi. Sulamaya bile elverişli olmayan suyu Ankaralıların 6 aydır içtiğine dikkat çeken Yılmaz, Herhalde kitlesel ölümler başlayınca Başbakan Erdoğan harekete geçer dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler