Ergenekon 'kayıt altında'

46'sı tutuklu 86 sanık hakkında açılan Ergenekon davasınının ilk duruşması 20 Ekim'de yapılıyor. Duruşmada görüntülü ve sesli kayıt yapılacak. Duruşmada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 2 üye hakim ve mahkeme başkanından oluşan heyet yargılamayı yapacak. Soruşturmayı yürüten üç savcıdan ikisi mahkeme savcısı olarak katılacak.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 13:05
Abone Ol google-news

Aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de bulunduğu 46’sı tutuklu 86 sanık hakkında açılan Ergenekon davasının ilk duruşması, 20 Ekim Pazartesi günü yapılacak. Duruşmalar Silivri’de uluslararası standartlara uygun yapılan ve Avrupa’nın en büyük cezaevi özelliğini taşıyan Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki adliyede görülecek.

Duruşmada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 2 üye hakim ve mahkeme başkanından oluşan heyet yargılamayı yapacak. Duruşmada, davanın iddianamesini hazırlayan 3 Cumhuriyet savcısından Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın hazır bulunacak. Savcılar Pekgüzel ve Taşkın yargılama boyunca duruşmalara katılacak.

İlk duruşmasında iddianamenin tamamının ya da sanıklarla ilgili genel bölümlerin yer aldığı kısımlarının okunması beklenen davanın görüleceği adliyedeki hazırlıklar da devam ediyor.

Hazırlıklar kapsamında, duruşma salonuna, ilk kez Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi ile ilgili yargılamada kullanılan görüntülü ve sesli kayıt sistemi kuruluyor.

Sistem sayesinde Ergenekon davasına ilişkin duruşmada, salondaki sanık ve avukat beyanları dahil tüm konuşmalar kayıt altına alınacak. Davaya ilişkin tutanak ise duruşma sonrası hazırlanarak taraflara verilecek.

Duruşmayı izleyecek basın mensupları ve sanık yakınlarının duruşma salonuna girişinde kullanacağı özel giriş kartları hazırlanıyor.

Salonda, duruşmayı izleyecek basın mensupları için 30, sanık yakınları için 50 kişilik yer ayrıldığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler