Genç iletişimciler eğitime başladı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, demokratik rejimin hüküm sürdüğü ülkelerde basının vazgeçilmezliğinin herkesçe kabul gören bir olgu olduğunu belirterek, ''Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız ve tamamıyla doğru bilgilendirilmesi son derece büyük önem arz etmektedir'' dedi.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 13:34
Abone Ol google-news

İÜ İletişim Fakültesi'nde 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ural, İletişim Fakültesi'nin kendi alanında ilk olmasıyla ve başarılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Yeni öğrencileri fakültede görmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Ural, ''Türkiye'nin aydınlık geleceğine katkı sağlayacağınızı umuyorum ve başarı diliyorum'' dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin de fakültenin kuruluş süreci hakkında bilgi verdi. ''Burada her türlü bilgiyi veriyoruz, gerçekten belli bir yere geldik'' diyen Gezgin, basın sektöründe çok sayıda çalışan mezunları bulunduğunu söyledi. Türkiye'de 34 iletişim fakültesi bulunduğunu belirten Gezgin, fakültenin imkanlarını her geçen gün artırmaya çalıştıklarını anlattı.

Gezgin, 3 ayrı bölümden oluşan fakültede radyo, haber ajansı, televizyon stüdyosu, dergi, gazete, belgesel film merkezi bulunduğunu, isteyen öğrencilerin buralarda çalışabileceğini dile getirdi. Gezgin, ''Demokratik rejimin hüküm sürdüğü ülkelerde basının vazgeçilmezliği herkesçe kabul gören bir olgudur. Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız ve tamamıyla doğru bilgilendirilmesi son derece büyük önem arz etmektedir'' dedi.

 

İlk kadın muhabir Özoçak gençlere seslendi

Türkiye'nin ilk kadın muhabirlerinden Vasfiye Özkoçak da gazetecilik mesleğine nasıl başladığını anlattı. Edebiyat Fakültesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Gazatecilik Enstitüsü'ne girdiğini ve 1952 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde muhabirliğe adım attığını ifade eden Özkoçak, ''Bu okula girdiğimde herkes 'Niye giriyorsun, buradan bir şey olmaz, 2 gün sonra kapanır, okullu gazetecilik mi olur?' diye istemediler. Ama babam beni teşvik etti. İyi ki girmişim'' dedi.

Gazeteci Abdullah Nebioğlu da genç gazetecilere tecrübelerini aktardı. Genç gazetecilere mesleklerini dürüst bir şekilde yapmaları tavsiyesinde bulunan Nebioğlu, ''Özel hayatınızı kimseyle paylaşmayın, bir gün size silah olarak döner. Hiç kimseden çekinmeyin, korkmayın. Kimseyle konuşmadan hakkında haber yazmayın'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler