Otomotiv sektörü krizde

Küresel kriz otomotiv sektörünü de vurdu. Alman otomotiv şirketi Daimler, General Motors'a bağlı Opel ve Ford'un Almanya'daki birimi, mevcut finansal durum nedeniyle üretimlerinde kısıntıya gidiyor. Opel sözcüsü Andreas Kroemer, yaptığı açıklamada, şirketin Eisenach fabrikasındaki üretimini gelecek haftadan itibaren üç hafta süreyle tamamıyla durduracağını söyledi.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 13:59
Abone Ol google-news

Alman otomotiv şirketi Daimler, General Motors'a bağlı Opel ve Ford'un Almanya'daki birimi, mevcut finansal durum nedeniyle üretimlerinde kısıtlamaya gitmesi nedeniyle açıklamalarda bulunan Andreas Kroemer, ''Finansal krizin etkilerini hissediyoruz. İnsanlar paralarını tutuyor ve araba siparişi vermiyor'' dedi.

Şirketin Bochum'daki fabrikasının üretimini geçen hafta durdurduğunu, buradaki üretimin birkaç hafta içinde başlayacağını söyleyen Kroemer, bu yıl daha önce planlananın aksine 40 bin adet daha az araç üreteceklerini ifade etti.

Kroemer, şirketin yeni ''insignia'' modelinin üretildiği Kaiserslautern ve Ruesselsheim'deki fabrikaların ise üretimlerine devam edeceğini kaydetti.

Ford Motor şirketinin Almanya'daki birimi de ülkenin batısındaki Saarlouis fabrikasında üretimde kısıntıya gidileceğini ve yarı zamanlı çalışan 204 kişinin işten çıkarılacağını açıkladı. Köln'deki fabrikanın ise üretimine bir değişiklik olmaksızın çalışmaya devam edeceği belirtildi.

Ford sözcüsü Bernd Meyer, Ford'un Focus, C-Max ve Cougar modellerinin üretildiği Saarlouis fabrikasında 6 bin 500 kişinin çalıştığını söyledi, ancak üretimin ne kadar kısılacağına ilişkin bilgi vermedi.

Stuttgart merkezli Daimler şirketi de mevdut finansal durum ışığında araba üretimini düşük seviyede tutmak istediğini, bu üretim ayarlamasının şirketin Almanya'daki tesislerini ve ABD'nin Alabama eyaletinde bulunan Tuscaloosa'daki fabrikasını etkileyeceğini bildirdi.

Bu arada Porsche sözcüsü Albrecht Bamler, üretimde kısıntıya gitmek gibi bir planları olmadığını ve ''911'' modelinin üretildiği Stuttgart'daki fabrika ile ''Cayenne'' modelinin üretildiği Leipzig'deki fabrikada üretimin tam kapasite devam ettiğini söyledi.


Mercedes Benz satışları

Öte yandan Daimler, Mercedes Benz markası satışlarının geçen ay yüzde 3 düşerek dünyaçapında 110 bin 700 adet olduğunu açıkladı. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 114 bin 100 olmuştu.

Mercedes Benz bu yılın ilk 9 ayında ise toplam 979 bin 800 adet araç satarken, bu geçen yıl aynı dönemde 942 bin 300 adetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler