Eminönü'ne 17 tonluk müzik platformu

İstanbul'da, Eminönü Meydanı'na 8 metre yüksekliğinde, 20 metre uzunluğunda ve 17 ton ağırlığında ''The Morging Line'' adlı çağdaş müzik platformu kurulmaya başladı.

Yayınlanma: 13.05.2010 - 10:39
Abone Ol google-news

Devasa eser ''The Morning Line'' mimarlar Matthew Ritchie, Benjamin Aranda ve Chris Lasch tarafından 3 yıllık bir araştırma sonucu ortaya çıkarıldı.

Bizans ve Osmanlı mimarisinde bulunan kutsal geometrinin çağdaş bir versiyonunu ile meydana gelen dantele benzeyen eser, siyah kaplamalı alüminyumdan inşa edilecek.

Sanat, mimarlık, müzik, matematik, kozmoloji ve bilim arasındaki etkileşimi vurgulayan eserin içine York Üniversitesi Müzik Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan ambisonik ses sisteminin kullanıldığı 50 hoparlör yerleştirilecek.

Eserin 22 Mayıs'ta yapılacak açılışına Thyssen-Bornemisza Art Contemporary Başkanı olan Avrupa'nın en köklü hanedanlarından Habsburg ailesinin gelini, çağdaş sanat koleksiyoneri ve dünya jetsetinin önemli ismi Prenses Francesca von Habsburg'un yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, mimarlar Matthew Ritchie ve Benjamin Aranda ve müzisyenler katılacak.

Platform, 22-25 Mayıs'ta İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Fatih Belediyesi ve Avusturya Thyssen-Bornemisza Çağdaş Sanat Müzesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla ortaklaşa gerçekleştirdiği ''İstanbul Güncel Müzik Festivali''ne ev sahipliği yapacak.

Festivalde, 10 yeni bestenin dünya prömiyeri de yapılacak. Platform ise 19 Eylül'e kadar Eminönü Meydanı'nda sergilenecek ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler