Şehit Erturhan ve Oymak toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma uzman çavuş M. Bahattin Erturhan'ın cenazesi Sıvas'ta, diğer şehit jandarma uzman çavuş Nurullah Oymak'ın (33) cenazesi ise Afyonkarahisar'da toprağa verildi. Katılımın yoğun olduğu, her iki törende de terör lanetlendi.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 14:30
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma uzman çavuş M. Bahattin Erturhan'ın cenazesi Sıvas'ta toprağa verildi. Şehit Erturhan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Askeri Hastane morgundan ambulansla alınarak Sıvas Ulu Camisi'ne getirildi.

Namazın ardından şehidin cenazesi top arabasına konularak kortej eşliğinde Kongre Müzesi'ne kadar götürüldü. Bu sırada Vali Veysel Dalmaz, Sıvas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, Belediye Başkanı Sami Aydın ve beraberindekiler, ellerinde bayraklarla şehit babası Erturhan'ın koluna girerek Ahmet Yesevi Caddesi'nde top arabasının ardından yürüdü. Cenazenin geçişi sırasında yol kenarındaki çok sayıda yurttaşın gözyaşlarına hakim olamadığı, teröre tepki gösterdiği görüldü. Şehidin cenazesi, daha sonra cenaze arabasına konularak Yukarı Tekke Şehitliği'ne götürüldü.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, kurum yetkilileri ve yurttaşlar katıldı.

Ayrıca, hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın (33) cenazesi de, Afyonkarahisar'da toprağa verildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Nurullah Oymak (33) için, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Balçıkhisar beldesinde tören düzenlendi. Şehidin cenaze töreni için belde meydanını dolduran binlerce kişi, terör örgütü PKK'ye lanet okuyarak, şehitlerinin kanının yerde kalmayacağına yemin etti.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen tören öncesinde Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ve Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak, şehit çavuşun evine taziye ziyaretinde bulundu.

 

Teröre lanet

Balçıkhisar Belediye meydanını dolduran binlerce kişi, sloganlar atarak terörü lanetledi.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Şehit J. Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın cenaze töreninde konuşması sırasında yurttaşlar ''Mecliste PKK istemiyoruz'' diye slogan attı.


Bakan Eroğlu, şehit kanlarının yerde kalmayacağını, şehit ailesinin kendilerine emanet edildiğini söyledi.

Törende Silahlı Kuvvetler adına bir konuşma yapan J. Yüzbaşı Handan Taşçı ise bu ülkenin tüm vatansever insanlarının en büyük amacının, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasasında belirtilen temel ilkelere bağlı olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatük'ün gösterdiği yolda çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması ve dünya devletleri arasında saygın yerini alması olduğunu ifade etti. Yüzbaşı Taşçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu amacın gerçekleştirilebilmesinin temel koşulları, milli birliğimiz ve toprak bütünlüğümüzün korunması, vatanımızda huzur ve güvenin sağlanmasıdır. Bu nedenle nereden gelirse gelsin, temel koşullarımıza yöneltilen her türlü tehdidin bertaraf edilmesi şarttır. Bunun adı nefsi müdafaadır. Aksi takdirde Atatürk'ün ifade ettiği gibi mecbur kalınmadıkça savaş bir cinayettir. Canından can olan evlatlarını dualarla kınalarla vatan görevine uğurlayan, bayrağa sarılı şehitlerinin acısını kalbine gömerek vatan sağolsun diyebilen şehit ailelerine yüce Türk Milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri minnettardır.''

Şehit J. Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın cenazesi, belde kabristanında toprağa verildi.
Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar milletvekilleri, belediye başkanları, askeri ve sivil erkanın yanı sıra binlerce yurttaş katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler