"Emeğimizin karşılığını alacağız"

Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano, Trabzonspor'u yenerek emeklerinin karşılığını alacaklarına inandığını söyledi.

Yayınlanma: 14.05.2010 - 10:50
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Televizyonu'nda soruları yanıtlayan Lugano, inişlerin ve çıkışların yaşandığı bir sezonu bitirmek üzere olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

''Sezon başından itibaren iyi, kötü ve orta seviyede maçlar da oynadık. Ama ne olursa olsun taraftarımız hep yanımızda olarak bizi hep desteklediler. Onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Belki de bütün senenin emeğinin karşılığı olan maç; Trabzon maçı geldi çattı. Yaptıklarımızın karşılığını almak için, şampiyonluk için bu maçı kazanmalıyız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bütün sezonun mükafatı bu maça bağlı olduğu için, futbolcular da neyi ne zaman yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Taraftarımız, bütün sezon bizi nasıl desteklediyse gelsinler final maçında itici güç olsunlar.''

 

"Acı tecrübelerden ders aldık"

Geçmişte yaşanan acı tecrübelerden gerekli dersleri aldıklarını belirten Lugano, ancak bunu bir kenara bırakıp tamamen Trabzonspor maçına konsantre olmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Lugano, Trabzonspor maçının havasına girmek ve iyi konsantre olmak zorunda olduklarını vurgulayarak, ''Her zaman nasıl oynuyorsak, bu maça da o şekilde çıkacağız. Sıkı bir çalışma sürecinden geçiyoruz. Pazar gününe kadar hazır olacağız. Geçmişte yaşanan üzücü şeyler var, doğru ama biz tamamen onların dışında kalarak elimizden geleni yapacağız. Futbolda her şey oluyor. Ama biz taraftara beklenilen şampiyonluğu yaşatmak için elimizden gelen en iyisini yapacağız'' ifadelerini kullandı.

 

"Dünya Kupası'na gitmek gurur veriyor"

Uruguay Milli Takımı ile Dünya Kupası'na katılacak olmanın kendisine büyük bir gurur verdiğini anlatan Lugano, kendisi için önceliğin Fenerbahçe'nin şampiyonluğu olduğunu söyledi.
Lugano, şunları kaydetti:

''Dünya Kupası'na katılmak gurur veriyor, ancak benim için öncelik Fenerbahçe'nin şampiyonluğu. Kazanılacak şampiyonluktan sonra benim için 2. etap ise milli takımla Dünya Kupası macerası olacak. Uruguay Milli Takımı olarak oraya iyi bir durumda gidiyoruz. Milli takımda genç oyuncular ağırlıkta, ama onların etrafında daha deneyimli ve bu turnuvaları oynamış oyuncular var. İnşallah işler istediğimiz gibi gider. Mümkün olduğu kadar büyük bir başarı elde etmek için çalışacağız. Bence 2010 Dünya Kupası sürprizlere açık bir turnuva olacak. Çünkü, kısa zamanda çok maç oynanıyor. Ama buradaki misyonumu kısa zamanda tamamladıktan sonra tamamen kendimi milli takımıma verip orada elimden geleni yapacağım.''

Uruguay Milli Takımı'nın geçmişinin büyük başarılarla dolu olduğuna değinen Diego Lugano, sözlerini şöyle tamamladı:

''Geçmişiyle değerlendirdiğimiz zaman Uruguay, iki kere Dünya Kupası, iki kere olimpiyat şampiyonluğu, 15 kere de Güney Amerika'da kupa kazanmış bir takım. Kesinlikle Uruguay'ın ilk hedefi şampiyonluktur. Uruguaylıların da zaten beklentisi budur. Ama dünyada futbol mücadeleci bir hal aldı. Çok iyi takımlar var. Çok hazır takımlar var. Biz orada elimizden geleni yapacağız. Şampiyonluk dışında hedef belirtmek istemiyorum. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler