Cezaevinde öfke kontrol kursu

Malatya E Tipi Cezaevi'nde hükümlülere öfkeyle başa çıkma kursu veriliyor. ''Cezaevlerinin amacı, mahkumu cezalandırmaktan çok onları ıslah edip tekrar sosyal hayata, ilerideki yaşamlarına hazırlamaktır" diye konuşan Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Malatya E Tipi Cezaevi'nde eğitim çalışmalarının sürdürüldüğünü ve başarılı olunduğunu söyledi.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 16:03
Abone Ol google-news

Malatya E Tipi Cezaevi'nde hükümlülere öfkeyle başa çıkma, bilgisayar, fotoğrafçılık, terzi, dikiş, gaz kaynakçılığı gibi çeşitli kurslar veriliyor.

ÖSS'ye giren 19 mahkumdan 12'sinin başarı elde ederek Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırdığını kaydeden Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, şöyle konuştu:
''Cezaevlerinin amacı, mahkumu cezalandırmaktan çok onları ıslah edip tekrar sosyal hayata, ilerideki yaşamlarına hazırlamaya yöneliktir. Bu bağlamda bizim cezaevimizde de terzi, fotoğrafçılık, dikiş gibi birçok kursumuz bulunmaktadır. Bugün de bilgisayar ve gaz kaynakçılığı kursları açtık. Ayrıca eğitim bakımından da cezaevinde çeşitli faaliyetler vardır. ÖSS'ye son olarak 19 öğrenci katılmış bunlardan 12'si Açıköğretim Fakültesinin çeşitli bölümlerine kayıt yapmıştır. Ayrıca açık ilköğretim okulunda da 51 öğrenci bulunmaktadır.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler