'Kriz çok ciddi'

ABD Başkanı George Bush, İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile mali piyasalardaki krizi konuştu. Federal Meclis'te konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel de, finansal piyasalardaki durumun çok ciddi olduğunu ve daha önce eşi benzeri görülmediğini söyledi.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 17:00
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George Bush'un, İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile mali piyasalardaki krizi konuştuğu bildirildi.

Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, yaptığı açıklamada, Bush'un bu görüşmelerde, ABD yönetiminin piyasalarda istikrarı sağlamak için aldığı farklı önlemleri ele aldığını söyledi. Bush'un ayrıca sorunlara çözüm bulmak konusunda bütün ülkelerin birlikte çalışmasının önemini vurguladığını belirten Perino, ABD yönetiminin piyasadaki sorunlara çözüm bulmadaki koordinasyondan ve küresel çabaların seviyesinden memnun olduğunu da ifade etti. Perino, Bush'un finansal kriz konusunda G-8 liderlerinin toplanması fikrine açık olduğunu, ancak bu hafta bu ülkelerin maliye bakanlarının yapacağı toplantıya odaklanılması gerektiğini söylediğini de kaydetti.
 

'Bu krizin eşi benzeri görülmedi'

Bu arada Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, ''Finansal piyasalardaki durum çok ciddi ve daha önce eşi benzeri görülmedi'' dedi.

Merkel, sorunlu bankaların kurtarılması için ortak bir AB fonu kurulması fikrine karşı olduklarını da yineledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler