Meclis'te sünnet düğünü tartışması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın oğlunun sünnet düğünü için kamu olanaklarının seferber edildiği iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Selvi soru önergesinde, ''Teröre 15 askerimizi şehit verdiğimiz, ülkenin yasta olduğu bir günde, iktidar milletvekillerinin görkemli düğünler düzenleyerek olağanüstü eğlenmesini nasıl karşılıyorsunuz?'' sorusunu da yöneltti.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 17:39
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın oğlunun sünnet düğününe ilişkin iddiaları soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Selvi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde, Kara'nın oğlunun sünnet töreni için Kilis'in Yavuzlu beldesindeki stadın tahsis edildiği ve stadın bu amaçla düzenlenmesi için Kilis Belediyesi, TEDAŞ ve Özel İdare Müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşları ile devlet olanaklarının adeta seferber edildiği iddialarına yer verdi.

''Teröre 15 askerimizi şehit verdiğimiz, ülkenin yasta olduğu bir günde, iktidar milletvekillerinin görkemli düğünler düzenleyerek olağanüstü eğlenmesini nasıl karşılıyorsunuz?'' diyen Selvi, önergesinde şu soruları yöneltti:

''Kamu olanaklarının şahsi işler için kullanılmasını doğru buluyor musunuz? Bulmuyorsanız, kamu olanaklarını kişisel işleri için kullandığı açıkça ortada olan AKP milletvekili ve kamu olanaklarını seferber eden ilgili ve yetkililer hakkında hükümetinizce herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Başlatılması düşünülmekte midir?''

 

Milletvekilinden açıklama

Öte yandan, AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara, partisinin TBMM grup toplantısının kapalı bölümünde oğlunun sünnet düğünü ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi.

Alınan bilgiye göre Kara, oğlunun sünnet düğününde iddia edildiği gibi kamu kaynaklarını ve kurumlarını kullanmadığını anlatarak, harcamalarının faturalarını gösterdi. Kilis Stadı'nın sünnet için 850 YTL'ye kiraladığını bildiren Kara, toprak sahadan oluşan stada düğün için dökülen mıcır ve parkelerin parasını da kendisinin ödediğini söyledi.

Sünnet düğünün eğlence bölümünü iptal ettiklerini ve mevlit okutturduklarını ifade eden Kara, hakkında yapılan haberlerin AKP'yi yıpratmaya yönelik olduğunu öne sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon