ABD: Kosova'nın bölünmesine karşıyız

Kosova'ya gelen ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Kosovalı liderlerle yaptığı görüşmelerin ardından, ABD'nin Kosova'nın toprak bütünlüğünü desteklediğini belirterek, "Kosova'nın bölünmesinin ne bugün ne de gelecekte çözüm olacağını düşündüğünü" söyledi. Gates, NATO'nun Kosova'dan çıkmak için barışın kalıcı olabileceği günü beklediğini de sözlerine ekledi.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 19:08
Abone Ol google-news

ABD Savunma Bakanı Robert Gates; Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, Başbakan Haşim Taçi ve Savunma Bakanı Fahmi Muyota ile yaptığı görüşmelerde, NATO'nun barış operasyonlarına destek için ABD'nin 2009'un sonuna kadar Kosova'da asker bulunduracağını bildirdi.

Gates, "Kosova ziyaretinin Kosova'nın bağımsızlığını tanımayıp Gürcistan'daki savaş nedeniyle Batı'yı karşısına alan Rusya'ya mesaj amacını taşıdığına dair tahminlerin" doğru olmadığını da belirtti. Gates, "Kosova'ya gelişimin esas amacı Amerikan askerlerini ziyaret etmektir" dedi.

Ferizovik'e yakın Bondsteel karargahında KFOR bünyesindeki ABD birliklerini ziyaret eden Robert Gates, Balkan gezisi kapsamında Makedonya ve Macaristan'ı ziyaret etmek üzere Kosova'dan ayrıldı.

ABD Savunma Bakanı'nın Priştine ziyareti 8 ay önce bağımsızlığını ilan eden Kosova'ya ABD'den bu düzeyde yapılan ilk ziyaret.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler