ABD: PKK'ye karşı Türkiye ile işbirliği içindeyiz

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood, terör örgütü PKK ile mücadelede istihbarat konusunda Türkiye ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını söyledi. Sözcü Wood, "PKK'ye ilişkin konumumuz çok açık. Bu bir terörist örgüt. İnanıyoruz ki, PKK ortadan kalkmalı ve PKK'nin faaliyetlerinin durdurulması yönünde Türk ve Irak hükümetleriyle çok yakın şekilde çalışıyoruz'' diye konuştu.

Yayınlanma: 07.10.2008 - 21:17
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood, günlük brifinginde, PKK'ye karşı ABD ile Türkiye arasında istihbarat paylaşımının etkili şekilde sürüp sürmediğinin sorulması üzerine, ''PKK konusunda Türklerle istihbarat işbirliği yapıyoruz. Bu iyi bir işbirliği'' dedi.

Sözcü Wood, ''İstihbarat işbirliği etkili biçimde sürüyorsa, 300 terörist son saldırıda görülmeden nasıl ülkeye sızdı?'' diye sorulmasının üzerine, ''olayların nasıl geliştiğinin ayrıntılarını bilmiyorum, ancak bizim PKK'ye ilişkin konumumuz çok açık. Bu bir terörist örgüt. İnanıyoruz ki, PKK ortadan kalkmalı ve PKK'nin faaliyetlerinin durdurulması yönünde Türk ve Irak hükümetleriyle çok yakın şekilde çalışıyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan, Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, kuzey Irak sınırındaki bu olaylardan kaygılanıp kaygılanmadıklarının sorulması üzerine, ''Kaygılanıyoruz'' yanıtını verdi.

Perino, ''Türklerden ve Iraklılardan koordinasyon içinde olunmasını ve birlikte çalışılmasını istedik, öyle de yapıyorlar. Başkan George Bush, yakınlarda Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile bu konuyu konuştu'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler