'Devrim'e Demirkan imzası

Türkiye'nin ilk yerli otomobili ''Devrim''i konu alan filmin müziğini yapan sevilen sanatçı Demir Demirkan: ''Gerçeklere dayanan bir filmin müziğini yapmaktan gurur duyuyorum''

Yayınlanma: 08.10.2008 - 07:46
Abone Ol google-news

Türkiye'nin ilk yerli otomobili ''Devrim''i konu alan ''Devrim Arabaları'' filmin müziğini yapan sanatçı Demir Demirkan, gerçeklere dayanan bir filmin müziğini yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Demirkan, senaryosunu Murat Dişli ile yazan Tolga Örnek'in yönettiği filmde, ''Devrim''i üretme görevini üstlenmiş 23 mühendisin inanç ve azim öyküsünün anlatıldığını kaydetti.

İlk Türk otomobili Devrim'in Eskişehir'de kurulu Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ'de (TÜLOMSAŞ) sergilendiğini ifade eden Demirkan, şöyle konuştu: ''Bu bir belgesel değil, uzun metrajlı film. Filmin müziğini yaparken bu aracın nasıl yapıldığını, kim bu projenin yanında, kim karşısındaydı, bunları inceleme olanağı buldum. Filmin müziğini bir ayda yazdım. Prag'da kaydettik. Dünya çapındaki film müziklerini çalan City Of Prag Filarmonik Orkestrası eşliğinde hazırladık. Aynı orkestra Gelibolu filminin de müziğini yapmıştı. Piyano ve yaylı orkestrası ile hazırlanan müzik 80 dakika.

Aynı zamanda CD'si de film ile çıkacak. Gerçeklere dayanan bir film senaryosunun müziğini yapmaktan gurur duyuyorum. Çünkü gurur duyulacak bir hikaye. Bu kadar idealistçe yaklaşılan, (biz de araba yapabiliriz, bizim de markalarımız olabilir, dünya çapında endüstrileşebiliriz) yaklaşımıyla girilmiş bir işlem. Bu sırada bütün oyunlara karşı direnilmiş ve araba yapılmış. Araba yürümüş.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler