Sıvasspor'un sıkıntılı sezonu

Turkcell Süper Lig'de önceki 2 sezonda şampiyonluğu kovalayan Sıvasspor, bu sezon ligde kalmayı bitime bir hafta kala garantileyebildi.

Yayınlanma: 16.05.2010 - 10:00
Abone Ol google-news

Bu sezon Bülent Uygun ve Muhsin Ertuğral dönemlerinin ardından yoluna teknik direktör Mesut Bakkal ile devam eden Sıvasspor, şampiyonluğu kovaladığı önceki 2 sezona oranla çok sıkıntılı günler geçirdi.

Bu sezon taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Sıvas ekibi, ligde kalmayı bitime bir hafta kala garantiledi. Sezonu dün Ankaragücü ile iç sahada 3-3 berabere kalarak kapatan Sıvasspor, 3 ayrı teknik adamla çalıştığı sezonu 34 puanla 15. sırada tamamladı.

Süper Lig serüvenindeki 5. sezonunu geride bırakan Sıvasspor, Süper Lig'deki en kötü sezonunu bu dönem yaşadı.

Süper Lig'de ilk kez mücadele ettiği 2005-2006 sezonunu 43 puanla 8. sırada tamamlayan Sıvasspor, ikinci sezonunu 48 puanla 7'nci, üçüncü sezonunu 73 puanla 4'üncü, dördüncü sezonunu ise 66 puanla 2. sırada tamamlamıştı.

Son yıllarda yükselen bir trend içerisinde olan Sıvasspor, bu sezon başarısız bir grafik çizerek, bu yükselişini devam ettiremedi. Ligi düşme hattının sadece 1 basamak üzerinde tamamlayan kırmızı-beyazlılar, bu inişli-çıkışlı grafiği ile futbol otoritelerini ve futbolseverleri de şaşırttı.


3 ayrı teknik adamın karnesi

Ligde bu sezon Bülent Uygun döneminde ilk 8 haftada 1 galibiyet, 1 beraberlik, 6 mağlubiyetle 4 puan, sonraki 18 haftada Muhsin Ertuğral yönetiminde 6 galibiyet (1'i hükmen), 2 beraberlik, 10 mağlubiyetle 20 puan toplayan Sıvasspor, Mesut Bakkal döneminde ise 8 maçta 1 galibiyet (hükmen), 7 beraberlikle 10 puan kazandı. Uygun ve Ertuğral dönemlerinde çok sıkıntılı günler geçiren Sıvasspor, Mesut Bakkal döneminde de düşme hattından kurtulmak için mücadele verirken, stresli günler yaşadı.


Bakkal yönetiminde beraberliklere abone oldu

Ligde alınan kötü sonuçların ardından 26. hafta sonunda teknik direktör Muhsin Ertuğral ile yollarını ayırarak, Mesut Bakkal ile yoluna devam eden Sıvasspor, bu dönemde birbirinden zorlu maçlar yaptı.

Düşme potasından kurtulma mücadelesi veren Sıvasspor'u kritik bir dönemde teslim alan Bakkal, kırmızı-beyazlı ekibin başında 7 maça çıktı.

Bakkal yönetiminde Gaziantepspor, Kayserispor, Beşiktaş ve Eskişehirspor ile deplasmanda, Galatasaray, Kasımpaşa ve Ankaragücü ile iç sahada berabere kalan Sıvasspor, adeta beraberliklere abone oldu.

Mesut Bakkal yönetiminde aldığı bu beraberlikler sayesinde ligde kalmayı başaran Sıvasspor, Bakkal ile sezonu yenilgisiz ve galibiyetsiz kapadı. Sıvasspor, Bakkal ile sadece Ankaraspor maçını hükmen kazandı.

Sıvasspor ayrıca son 11 maçında galibiyet elde edemedi. En son galibiyetini ligin 22. haftasında, 20 Şubat'ta sahasında Manisaspor'u 1-0 yenerek alan Sıvasspor, bundan sonra geçen 85 günlük sürede yaptığı 11 lig maçında galibiyet yüzü göremedi. Bu 11 maçın 4'ünden yenik, 7'sinden ise beraberlikle ayrılan Sıvasspor, bu süreçte sadece Ankaraspor maçını hükmen kazandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler