Baykal'ın masasındaki iki önemli dosya

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çantasında iki önemli dosya bulunuyor. Birincisi; CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ile Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili dosya. İkincisi ise, referandum dosyası.

Yayınlanma: 16.05.2010 - 11:02
Abone Ol google-news

Baykal'a söz konusu kaset ile ilgili neredeyse bilgi yağıyor. En önemli bilgiler ise CHP'nin yazılım uzmanı ve Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'dan geliyor. Seyhan, kaset ile ilgili bilgileri anında Baykal'a iletiyor. Ayrıca farklı yerlerden gelen bilgiler de Baykal'ın çantasında toplanıyor.


Bilgiler Baykal'da toplanıyor

Edinilen bilgiye göre, Baykal'ın elinde kaset ile ilgili yeni bilgiler var, ancak kaset ile ilgili yeni bir açıklama yapılacaksa bu Baykal tarafından olacak.

CHP'nin yazılım uzmanı milletvekili Seyhan'ın söz konusu kasetle ile ilgili tespitleri ise şöyle:
"Bu görüntüler farklı ortamlarda farklı kameralarla çekilmiş. Bu görüntülerin tamamı belli bir frekanstan yayın yapan mikro kamera ile yapılmış. İki ayrı yere yerleştirilen kamera var. Bu frekansı alan büyük bir ihtimalle araca yerleştirilmiş bir de alıcının olduğu, bu alıcının da videoya hızlandırarak kaydedilmiş. Daha sonra bu, yüzde 15 oranında karartılmış, yüzde 21 oranında eskitme uygulanmış. Görüntüyü detaylı olarak incelediğinde 43 parçadan oluştuğunu görüyoruz. Aynı video çekimi içerisinde kullanılan bayan figürünün iki ayrı figür olduğu görünüyor."


Referandum dosyası

Baykal, istifasının ardından evine çekildi ancak, CHP Genel Merkezi de neredeyse Baykal'ın evine taşındı. Anayasa paketi ve Anayasa Mahkemesi sürecini yakından takip eden Baykal, parti yönetiminden ve arkadaşlarından bu konuda sürekli bilgi aldı.

İstifasının ardından referandum sürecinde Anadolu'yu dolaşmaya hazır olduğunu söyleyen Baykal, halk oylaması ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Anayasa konusuna büyük önem veren Baykal, evinden de olsa gelişmeleri titizlikle inceliyor ve notlar alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler