Dali'ye oyun

Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki surrealist ressam Salvador Dali sergisi için özel olarak hazırlanan “Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor” oyunu 18 Ekim Cumartesi Akbank Sanat’ta sahnelenecek.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 07:42
Abone Ol google-news

Akbank Yeni Kuşak Tiyatro tarafından, Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki surrealist ressam Salvador Dali sergisi için özel olarak hazırlanan “Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor” oyunu 18 Ekim Cumartesi Akbank Sanat’ta sahnelenecek. Motorsiklet Günlükleri filminin senaryosunuyla Oscar adayı olan yazar Jose Rivera’dan “gerçek” bir hikayenin gerçeküstü bir kurgulamayla kaleme alındığı oyunun yönetmenliğini ise Mehmet Ergen yapıyor.

Gerçeküstücü resmin dehası Dali’nin İstanbul sergisi ile eşzamanlı olarak sahnelenen ve bir anlamda gerçeküstücülük akımının sahneye yansıması olan “Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor” oyunu, Akbank Sanat için özel olarak hazırlandı. Savaşın ve yıkımın herşeyden daha gerçek olduğu bir dünyada sürrealizmin farklı bir bakışla sahneye taşındığı bu yapımda, Evren Kardeş, Mehmet Ali Nuroğlu, Deniz Celiloğlu, Nihat İleri, Beyti Engin ve Aybanu Aykut Gürses rol alıyor. Oyun kendini şu ifadelerle anlatıyor: “Benito’nun Körfez Savaşı’nda yaşadıkları mı, yoksa karısı Gabriela’nın dolunayda, evlerinin arka bahçesinde yaşadıkları mı gerçek? Yoksa hepsi bir rüya mı? Evren optik bir ilüzyon ve aslında biz sandığımızdan daha da yalnızız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler