Rusya Gürcistan'dan çekildi

Rusya, Gürcistan topraklarında Güney Osetya sınırında oluşturduğu tampon bölgedeki askerlerinin tamamını çektiğini bildirdi. Güney Osetya'daki Rus Barış Gücü askerleri Komutanı Marat Kulhamedov, Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, tampon bölgede oluşturdukları 6 kontrol noktasının tamamını kaldırdıklarını söyledi.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 07:54
Abone Ol google-news

Güney Osetya'daki Rus Barış Gücü askerleri Komutanı Marat Kulhamedov, ''Tampon bölgedeki son kontrol noktasında bulunan askerler de (Güney Osetya'nın başkenti) Tshinvali'ye doğru yola çıktılar'' dedi.

AB dönem başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin arabuluculuğuyla sağlanan anlaşmaya göre, Rusya'nın Gürcistan topraklarında oluşturduğu tampon bölgedeki askerlerini cuma gününe kadar çekmesi öngörülüyordu.

AB gözlemcilerinin, Rus güçlerinin tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya yakınındaki güvenlik bölgesinde oluşturduğu kontrol noktalarını kapatmaya başlamasından sonra terk ettiği bu alanlarda denetimlere başladığı bildirildi.

AB'nin Tiflis bürosundan yapılan açıklamada, Rus güçlerinin boşalttığı alanlarda denetimlere başlandığı, ayrıca Gürcü topraklarında kalan Rus birliklerinin çekilme işlemlerinin de izlendiği kaydedildi.

AB gözlem misyonunun şefi Alman diplomat Hansjörg Haber'in, Abhazya'ya sınır kenti Zugdidi'ye gideceği ve buradaki yerel yöneticiler ve halk ile görüşmelerde bulunacağı bildirildi.
Haber'in aynı zamanda, bölgede bulunan AB gözlemcilerinin ofisini ziyaret edeceği kaydedildi.
Gürcistan topraklarında, Rus güçlerinin hareketlerini izleyen 22 ülkeden 350 civarında AB gözlemcisi görev yapıyor.

Bu arada, AB dönem başkanlığını yürüten Fransa'nın Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in, temaslarda bulunmak üzere yarın başkent Tiflis'e geleceği bildirildi. Fransa'nın Tiflis Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile görüşecek olan Kouchner'in Güney Osetya sınırındaki Gori kentine gideceği ve bölgedeki AB gözlemcilerinin çalışmalarını denetleyeceği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler