Gazetelerde bugün

Cumhuriyet Gazetesi manşetine parti liderlerinin yaptığı grup toplantılarını taşıdı. Milliyet Gazetesi yaptığı ekonomik kriz araştırmasını manşetten gördü. Radikal Gazetesi ise 'Bacca'nın katili yüzüne bakamadı' diyerek İtalyan Sanatçı Pippa Bacca'nın annesinin mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı konuşmayı ilk sayfasına taşıdı.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 07:48
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

‘Terörü kavrayamadılar’


CHP lideri, terörle mücadele konusunda bazı zafiyetler olduğunu vurgularken “Kimse edebiyat yapmasın. K.Irak, PKK’ye yataklık yapacak bir coğrafya olmaktan çıkarılmalı. Bu görev Irak hükümetinindir, ABD’nindir. Terör saldırılarından ABD de sorumludur” dedi. “Aktütün’ü dünyaya, BM’ye anlattık. Ama içimizdeki birilerine anlatamadık, kınatamadık” diyen Baykal, Terörü destekleyen çevreleri himaye eden politikalarla bu noktaya gelindiğini söyledi.


 

HÜRRİYET

Deniz Feneri'ne 10 ağır soru


Almanya'da Sol Parti, ülke tarihinin en büyük bağış skandalı olarak kabul edilen ve 3 Türk'ün mahkum olduğu Deniz Feneri e.V. davasındaki iddiaları Federal Meclis'e taşıdı. Milletvekili Sevim Dağdelen'in hazırladığı soru önergesini partinin Meclis Grup Başkanları Gregor Gysi ve Oskar Lafontaine imzaladı.

 

MİLLİYET

Elini cebine atan azaldı


Türkiye'deki tüketici krizden korktu. Lüks restoranlar hesaplı mönüler çıkarıyor. Emlak tamamen durdu. Alışveriş merkezleri Arap turistlerin yolunu gözlüyor.

 

RADİKAL

Bacca'nın katili yüzüne bakamadı


İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın katil zanlısı Murat Karataş'ın yargılanmasına başlandı. Bacca'nın annesi Elena Manzoni "Sürekli katilin yüzüne baktım. Ama o yüzüme bakma cesareti gösteremedi" dedi. Daha önce olayın Türkiye'ye mal edilmemesini isteyen manzoni, Türk adaletine güvendiğini söyledi.

 

Tercüman

Alçak senaryo


MHP Lideri, Altınova ve Adana'daki gibi provokatif olaylara dikkat çekerek "Bu alçak senaryonun sahneye konulmasına geçit vermeyin" diye uyardı.

 

AKŞAM

Diyabeti bitirecek Türk buluşu

Harvard Üniversitesi'nde görevli Prof. Gökhan Hotamışlıgil'den tıp tarihine geçecek adım. Türk bilim adamı diyabet ve şişmanlık gibi metabolik hastalıkları önleyecek bir hormon keşfetti. Şeker hastalığı tarihe karışmak üzere.



POSTA

Sözün bittiği yer


Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 17 askerimizden Uzman Çavuş Nurullah Oymak dün memeleketi Afyonkarahisar'ın Balçıkhisar beldesinde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.




VATAN

Banka değil ülke battı


Birleşmiş Milletler'in refah seviyesi en yüksek ülkeler listesinde ilk sırada yer alan İzlanda, kriz yüzünden batma noktasına geldi. Halk makarna stoğuna başladı.



SABAH

Afsız çözümü biz de bilelim


Hıncal Ulaç'tan Orgeneral Başbuğ'a sorular. Uluç, Aktütün'den sonra herkesin yanıtını aradığı 'şiddeti bitirme yöntemi'ni tartışmaya açtı. 



YENİ ŞAFAK

İşte 700 milyar dolarlık adam


Küresel krizi frenlemek için çıkarılan 700 milyar dolarlık kurtarma paketi 35 yaşındaki Neel Kashkari'ye emanet edildi. Hint asıllı Kashkari bu büyüklükteki parayı tek başına yöneten ilk isim olacak.



ZAMAN

Terörle etkin mücadeleye 'evet' demokrasiden geri adıma 'hayır'


Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında terörle mücadelenin çerçevesini çizdi: İnsan hak ve hürriyetinden bir tek geri adım atmayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler