Olli Rehn İstanbul'a geliyor

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, 2008 İlerleme Raporu'nun yayınlanmasından kısa bir süre önce cuma günü İstanbul'da olacak. 5. Boğaziçi Konferansı için Türkiye'ye gelecek Rehn'in, konferansa katılacak Dışişleri Bakanı Babacan ile görüşme yapacağı belirtiliyor.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 09:53
Abone Ol google-news

5. Boğaziçi Konferansı için Türkiye’ye gelecek Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’in, İstanbul’da aynı konferansa katılacak olan Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile bir görüşme yapacak. Rehn, “Türkiye ve AB: Ortak Faydalar için Bağlar Oluşturmak” temasıyla 10-11 Ekim günlerinde İstanbul’da gerçekleşecek 5. Boğaziçi Konferansı ve Cuma akşamı İngiltere Başkonsolosluğu’nda düzenlenecek gala yemeğine katılacak. Yemekte bir konuşma yapacak olan Rehn'in, İstanbul’da Dışişleri Bakanı Babacan ile bir araya gelmesi öngörülüyor. Aktütün karakoluna yönelik PKK saldırısının ele alınacağı görüşmede ayrıca 5 Kasım’da Avrupa Komisyonu’nca açıklanacak olan 2008 İlerleme Raporu’nun içeriği üzerinde durulacak. Türkiye’nin AB yolunda son bir yılda yaptığı reformların değerlendirilirken eksikliklerin vurgulanacağı rapora yetişmesi amacıyla Ekim ayının sonuna kadar TBMM’de atılabilecek adımların da, görüşmenin önemli bir unsurunu oluşturacağı kaydediliyor.

 

Konferans programı

Bu arada, 5. Boğaziçi Konferansı, Cuma akşamı İngiltere Başkonsolosluğu’nda düzenlenecek olan gala yemeği ile başlayacak. Yemekte Olli Rehn’in yanısıra, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen de birer konuşma yapacak. British Council, Avrupa Reform Merkezi ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı’nın (TESEV) işbirliğiyle düzenlenen konferansın çalışmaları, Cuma günü Feriye Lokantası’nda devam edecek. Feriye Lokantası’ndaki seansın açılışında Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın yanısıra İngiltere Lordlar Kamarası Lideri Baroness Ashton of Upholland ve İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt konuşacak. Boğaziçi Konferansı’nda bu yıl “AB-Türkiye İlişkilerinde Son Durum”, “AB, Türkiye ve Kafkasya", “Avrupa’nın Gelecekteki Yapısı” ve “Avrupa ve Türkiye’ye Bakış” gibi konular ele alınacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler