Başbuğ'un CHP ziyareti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Orgeneral Başbuğ ve CHP lideri Denzi Baykal görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, "Terörle ilgili görüş alışverişinde bulunduk." dedi.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 09:53
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etti. CHP Genel Merkezi'ne gelen Orgeneral Başbuğ'u, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil karşıladı.

Orgeneral Başbuğ'un CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile gerçekleştirdiği görüşme, yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Baykal, görüşmenin ardından Orgeneral Başbuğ'u parti genel merkezinden aracına kadar uğurladı.

Orgeneral Başbuğ, ayrılmadan önce gazetecilerin soruları üzerine, Genelkurmay Başkanlığına atanmasının ardından Baykal'ın kendisini ziyaret ettiğini, bu ziyaretin de iadeiziyaret amacıyla gerçekleştirildiğini anlattı. Orgeneral Başbuğ, ''1.5 saate yakın bir süre boyunca özellikle Türkiye'nin temel ve güncel sorunu olan terörle mücadele kapsamında neler yapılabilir, şu anda ne durumdayız, bu konular üzerinde kendileriyle çok detaylı, yararlı görüş alışverişinde bulunduk'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Baykal da şöyle konuştu:
''Bu vesileyle Türkiye'nin içinde bulunduğu konuma yönelik değerlendirmelerimizi paylaşma imkanı bulduk. Sayın Başkan, terörle mücadele konusunda bulunduğumuz durumla ilgili çok gerçekçi, önemli değerlendirmeler aktardı. Benim için yararlı oldu. Ben de bu konudaki düşüncelerimi, anlayışımı yansıtma imkanı buldum. Demokratik bir toplumda olması gereken, çok doğal, çok verimli bir temas oldu. Ben Sayın Başkan'a tekrar teşekkür ediyorum. Kendilerine terörle mücadelelerinde başarılar diliyorum. Silahlı Kuvvetlerimize olan güvenimizi bu vesileyle bir kez daha tekrarlıyorum.''

Bir gazetecinin, ''Terör konusunda her zaman çok temkinli davrandınız, uyarılarınız vardı bu konuda. Bunları da görüştünüz mü?'' sorusuna Baykal, ''Sayın Genelkurmay Başkanı zaten bu konudaki açıklamalarımızı çok dikkatle izliyor. Bu konudaki açıklamalarımızı, değerlendirmelerimizi, fark ettim çok ayrıntılı bir şekilde izlemektedir. Bu konuda düşüncelerini de aldım. Çok yararlı, verimli oldu'' yanıtını verdi.

Orgeneral İlker Başbuğ, ''sınırda tampon bölge kurulması'' yönündeki açıklamaların anımsatılması üzerine, ''İsterseniz sorulara, detaya girmeyelim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler