Nobel ödülü sahibinin pasaportu yok

Nobel Fizik Ödülü'nün bu yılki üç sahibinden bir olan Japon bilim adamı Toşihide Maskawa'nın, ödül töreninin yapılacağı Stockholm'e gitmek için pasaportu olmadığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 12:32
Abone Ol google-news

Nobel ödüllü Toşihide Maskawa'nın eşi tarafından yapılan açıklamada, 68 yaşındaki bilim adamının yurt dışına çıkmayı sevmediği ve İngilizce konuşmaktan ''pek hoşlanmadığı'' belirtildi.

Kendisi de kuramsal fizik profesörü Akiko Maskawa, kocasının 10 Aralık'ta yapılacak ödül törenine katılabilmek için önce pasaport başvurusunda bulunması gerektiğini söyledi.

Maskawa'nın bugüne kadar yurt dışından aldığı her ödül için düzenlenen törene ya da konuşma davetine, bu yılki ödülün sahiplerinden biri olan Makoto Kobayaşi'nin kendisini temsilen katıldığı bildirildi.

Ödülün açıklanmasının ardından gazetecilere ödülü kazanmaktan dolayı ''çok da mutlu olmadığını'' söyleyen Maskawa, daha sonra yaptığı açıklamasında, ''Bir bilim adamı olarak meslektaşlarım tarafından onay görmek ve iltifat almak elbette ki beni çok mutlu ediyor'' ifadesini kullandı.

Nobel Fizik Ödülü'nü bu yıl Japon bilim adamları Makoto Kobayaşi ve Toşihide Maskawa ile Amerikalı bilim adamı Yoichiro Nambu kazandığı dün açıklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler