İngiltere'nin kurtarma paketi

İngiltere'de hükümet, sekiz banka için kurtarma paketi hazırladı. İngiltere Maliye Bakanı Alistair Darling yaptığı açıklamada, kurtarma paketi uyarınca Abbey, Barclays, HBOS, HSBC, Lloyds TSB, Nationwide Building Society, Royal Bank of Scotland and Standard Chartered bankalarına 50 milyar dolarlık likidite paketini kullanıma sunacağını bildirdi.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 12:43
Abone Ol google-news

İngiltere Maliye Bakanı Alistair Darling, hükümet önemli sekiz banka için kurtarma paketiyle ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu anlaşmayı 8 bankanın imzaladığı belirtilerek, anlaşma uyarınca bankalara kısa vadeli likidite, yeni sermeye, orta vadede kredi sistemi için yeterli fon sağlama imkanı sağlanacağı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak İngiltere Başbakanı Gordon Brown ve Darling'in bugün bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.


HSBC Holdings: " İngiltere'nin kurtarma paketine katılmayacağız"

HSBC Holdings, İngiltere Hükümeti’nin küresel finansal kriz kapsamında ülkede mali sıkıntı içerisinde olan bankalar için hayata geçirdiği destek paketini kullanmayacağını açıkladı. HSBC Holdings’den konuyla ilgili yapılan sözlü açıklamada, HSBC Holdings’in güçlü sermaye yapısına sahip olduğu belirtilerek, şöyle denildi :

“HSBC’nin İngiliz Hükümeti’nin bugün sunduğu özel likidite paketinden faydalanmak adına bir planı bulunmamaktadır. Bankaların ana sermaye oranlarını güçlü kılmaları için gerekli şartların yerine getirilmesinin önemli olduğuna ve takip edilmesi gerektiğine katılıyoruz. Ancak, HSBC olarak biz halihazırda güçlü olan ana sermaye yapımızı yine kendi kaynaklarımızı kullanarak korumaya devam edeceğiz”

Açıklamada, HSBC’nin şu anda ana sermaye oranı yüzde 8.8 ve yüzde 90 borç/mevduat oranı ile bankacılık sektöründe likidite ve sermaye bazında en güçlü pozisyonlardan birine sahip bulunduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler