''Ergenekon" davasına 20 kamera

''Ergenekon'' davasının görüleceği duruşma salonuna, avukatların kullanmaları amacıyla 20 bilgisayar konulacağı bildirildi. 46'sı tutuklu 86 sanık hakkındaki davanın ilk duruşmasının yapılacağı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki adliyede hazırlıklar devam ediyor.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 13:24
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan ve aralarında emekli Tuğgeneral Veli küçük ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 46'sı tutuklu 86 sanık hakkındaki ''Ergenekon'' davasının ilk duruşmanın yapılacağı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki adliyede hazırlıklar devam ediyor.

Bu çerçevede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca davaya katılacak avukatların kullanması için tahsis edilen 20 ayrı bilgisayar, davanın görüleceği duruşma salonundaki avukatların oturacağı bölüme yerleştirilecek.

Duruşma sırasında, kameralı dizüstü bilgisayarları ile duruşma salona girmelerine izin verilmeyecek olan avukatlar, kamerasız dizüstü bilgisayarlarını ise salonda kullanabilecek. Basın mensuplarının ise kameralı ve kamerasız bilgisayar, cep telefonu, ses ve görüntülü kayıt yapan cihazlar ile duruşma salonuna girmelerine izin verilmeyecek. Duruşma salonunda, basın mensupları ile izleyicilerin oturması için de bir bölüm hazırlandığı belirtildi.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 46'sı tutuklu 86 sanık hakkında açılan ''Ergenekon'' davasının duruşmasını izlemek için 59 basın kuruluşu mahkemeye başvurdu.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki adliyede 20 Ekim pazartesi günü başlayacak olan davanın duruşmasını takip etmek için yargılamayı yapacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine şu ana kadar 59 yerli ve yabancı basın kuruluşu tarafından başvuru yapıldı.

Başvuru yapan kuruluşlar arasında, Türkiye'deki haber ajansları, gazeteler, televizyonlar ve haber yayımlayan internet sitelerinin yanı sıra çoğunluğunun merkezi Fransa ve Almanya'da olan bazı yabancı basın kuruluşların yer aldığı ve bu kurumların duruşmayı izlemek için görevlendirdiği muhabirlerin isimlerini de mahkemeye sunduğu belirtildi.

Mahkemeye, duruşmayı izlemek isteyen basın kuruluşları dışında başka bir resmi başvuru olmadığı öğrenildi. Yetkililer, duruşmayı izlemek isteyen yerli ve yabancı parlamenterlerin de duruşma salonuna alınacağını ifade ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler