Maliye'ye karakol sorusu

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Aktütün Karakolu ve sınırdaki bazı karakolların taşınmasıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın harcama kalemlerinin kaydırılması talebinin Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilmediği şeklindeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 13:25
Abone Ol google-news

CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Aktütün Karakolu ve sınırdaki bazı karakolların taşınmasıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı’nın harcama kalemlerinin kaydırılması talebinin Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilmediği şeklindeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Söz konusu iddialarla ilgili olarak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP’li Özyürek, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın açıklamalarına dikkat çekti. Soru önergesinde, Genelkurmay Başkanlığı’nın harcama kalemlerinin kaydırılması talebinin Maliye Bakanlığı tarafından reddedildiği iddialarına değinen Özyürek, Unakıtan’a şu soruları yöneltti:

“-Harcama kalemleri arasında kaydırma talebinin Maliye Bakanlığı'na iletildiği, 1 milyar 277 milyon YTL'lik artı veren bir ödenekten bu ve benzeri yerlerin yapımı için aktarım istendiği doğru mudur?

-Ancak Maliye Bakanlığı yetkilileri yazılı olarak yapılan bu başvuruyu uygun görmeyip, vize vermediği ve bu paranın Hazine'ye aktarıldığı doğru mudur?

-Türk Silahlı Kuvvetleri’nin böylesine çok önemli talebi eğer reddedildiyse, bunun gerekçeleri nelerdir? TSK’nın güvenliğe ilişkin bu tip taleplerinin karşılanmamasının yarattığı güvenlik zaaflarının Maliye Bakanlığı farkında mıdır?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler