İran, ABD-Irak anlaşmasına karşı

İran, ABD ve Irak arasında imzalanması gündemde olan güvenlik anlaşmasına karşı olduğunu bildirdi. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Tahran'ı ziyaret etmekte olan Irak Meclis Başkanı Mahmud El Meşhedani ile yaptığı görüşmede, "Irak halkı ve hükümeti, işgalci güçlerin gayrimeşru talepleri karşısında durmalı" dedi.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 13:26
Abone Ol google-news

Irak Meclis Başkanı Mahmud El Meşhedani ile yaptığı görüşmede, Iraklıların direniş ve mücadeleyle birlik, bağımsızlık ve egemenliklerini koruyabileceğini belirten İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "Güç ve kibrin sarhoş ettiği ABD, Irak'ı işgal etti. Ancak şimdi çöküş sürecine girmiştir" ifadesini kullandı.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de Meşhedani'yle görüşmesinde, olası Irak-ABD güvenlik anlaşmasının Irak'ın ve bölgedeki ülkelerin egemenlikleri açısından sakıncalar doğurabileceğini söyledi.

Meşhedani ile bir araya gelen İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili de "Irak halkı, egemenlik ve bağımsızlığını zedeleyecek hiçbir duruma izin vermeyecek" diye konuştu.

Celili, Irak'ta istikrar ve güvenliğin sağlanmasıyla bu ülkenin birlik ve beraberliğinin korunması konusunda İran'ın yardımlarının süreceğini belirtti.

Meşhedani, İranlı yetkililere, Irak'ın durumu ve müzakereleri süren güvenlik anlaşmasında gelinen nokta hakkında bilgi verdi.

Washington ve Bağdat yönetimleri arasında uzun süredir müzakere edilen güvenlik anlaşmasında henüz bir sonuca ulaşılmış değil.

Irak'taki dini otoriteler ve toplum önderleri, halkın bağımsızlık ve güvenliğini tehdit edebilecek bir anlaşmaya imza atmaması konusunda hükümeti uyarmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler