Cumhuriyet Gazetesi'nden zorunlu bir açıklama

Bugünkü (08 Ekim 2008 Çarşamba) " Zaman" gazetesinin 1. sayfasındaki, "Şok iddia: Türk Metal, Ergenekon'a para aktardı" başlıklı haberde, Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili gerçek dışı bir bilgiye yer verildi.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 14:06
Abone Ol google-news

Türk Metal Sendikası'nın bir şube başkanının dayanak gösterdiği haberde, Cumhuriyet Gazetesi hisselerinin %40'ının Türk Metal Sendikası'nın Genel Başkanı Mustafa Özbek'e ait olduğu birkaç yerde vurgulanmaktadır.

Ne herhangi bir sendikanın ne de Mustafa Özbek'in Cumhuriyet Gazetesi'nde hissesi yoktur ve hiçbir dönemde de olmamıştır.

Bu gerçek, istenirse gazeteye sorularak, istenirse ticaret sicil kayıtları incelenerek herkes tarafından kolayca teyit edilebilecek iken, gazetecilik meslek etiğine aykırı olarak, sırf Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik karalama kampanyasını tahrik etmek, kamuoyunu yanlış bilgilendirmek amacıyla gazetecilik değil, tetikçilik yapılmıştır.

Bu haberin karalama amaçlı ve bilerek yapılmış bir yalan haber olduğu kuşkusuzdur. Amaç, devam etmekte olan Ergenekon soruşturması ve davasını etkilemek, Cumhuriyet Gazetesi baş yazarı İlhan Selçuk üzerinden Cumhuriyet Gazetesi'nin kurumsal kimliğine yönelik haksız ve hukuk dışı işlemlerin üstünü örtmektir.

Cumhuriyet Gazetesi, gün geçtikçe artmakta olan baskılara ve karalama kampanyasına karşın, okurlarından ve demokratik kamuoyundan aldığı güç ve destekle herkesin bildiği yayın ilke ve politikasını sürdürmeye devam edecektir.

Kamuoyuna duyururuz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler