'AKP ipe un seriyor'

CHP Merkez Yönetim Kurulu, tezkere görüşmeleri nedeniyle TBMM’de toplandı. Toplantıda, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’a ait ses kayıtlarıyla gündeme gelen “rüşvet” iddialarıyla ilgili, Eryılmaz’ın ifadesinin alınmasını kararlaştırdı. Kurulan komisyonun raporu doğrultusunda karar verilecek. Ayrıca, toplantıda dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda AKP'nin tutumu eleştirildi.

Yayınlanma: 08.10.2008 - 15:05
Abone Ol google-news

CHP Merkez Yönetim Kurulu Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında tezkere görüşmeleri nedeniyle TBMM’de toplandı. Toplantıda, tüm dünyayı etkileyen küresel krizin Türkiye’ye olası etkileri ve Çankaya Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, toplantıda CHP’nin ekonomi kurmayları küresel krize karşı alınması gereken tedbirler konusunda görüşlerini dile getirdiler. Borsa’daki düşüş ve dövizdeki yükselişe dikkat çeken CHP’li kurmaylar, sanayi üretim endeksindeki 4 puanlık düşüşün de, Türkiye’nin yavaş yavaş küresel krizden etkilenmeye başladığının göstergesi olarak yorumladılar. Krizden en çok toplumun alt kesimlerini etkileyeceğine dikkat çekilirken, Hükümetinde bu konuda sosyal adımlar atması gerektiğine işaret edildi.

Hükümetin acilen sosyal destek programı açıklaması gerektiğine vurgu yapılan toplantıda, para politikası, mali disiplin ve bütçe disiplini gibi konuların ciddiyetle ele alınması gerektiğine vurgu yapıldı. Bir süredir toplumun çeşitli kesimleriyle ekonomi konusunda çalışmalar yapan CHP Yönetimi, ekonomi ile ilgili diğer kesimlerle de bu tarz çalışmaları geliştirme kararı aldı.

 

İfadesi alınacak

CHP MYK toplantısında, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’a ait ses kayıtlarıyla gündeme gelen “rüşvet” tartışmaları da ele alındı. MYK’da, konuyu araştırmak üzere MYK Üyeleri Mehmet Ali Özpolat, Sırrı Özbek ve Rıza Yalçınkaya’dan oluşan komisyona Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve CHP’li meclis üyelerinin ifadelerini alma yetkisi verildi. Komisyon, söz konusu iddiaları bütün yönleriyle inceledikten sonra bir rapor hazırlayarak MYK’ya sunacak. Parti Yönetimi ise hazırlanacak rapor doğrultusunda işlem yapacak.

 

Baykal-Başbuğ görüşmesi

CHP MYK toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Orgeneral İlker Başbuğ’un CHP Genel Merkezi’nde 1 saat 25 dakika süren görüşmesi de değerlendirdi. Baykal-Başbuğ görüşmesinin iki taraf açısından da yararlı geçtiği ifade edilirken, Orgeneral Başbuğ’un TSK’nın bazı taleplerine ilişkin bilgi verdiği ancak Aktütün karakolu ile ilgili özel bir değerlendirme yapmadığı kaydedildi.

 

AKP ipe un seriyor

Öte yandan CHP MYK toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılması konusu da ele alındı. CHP yönetimi bu konuda daha önce yapılmış olan çalışmalara dikkat çekerek, AKP yönetimini eleştirdi. CHP yönetimi, AKP’nin dokunulmazlıklar konusuyla ilgili “Anayasa Komisyonu’na üye versinler” şeklindeki çağrısı için, “İpe un seriyorlar” diyerek tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon