'Turkey Now' festivali

Hollanda'da düzenlenen "Turkey Now" adıyla düzenlenen Türkiye Festivali, dün sevilen sanatçı Sertab Erener'in konseri ile başladı. Festival kapsamında düzenlenecek olan etkinliklere katılacak sanatçılar arasında dünya müziği dalında Taksim Trio Grubu ile Sabahat Akkiraz, Musa Eroğlu, Mustafa Özarslan, Nilüfer Akbal, Özlem Taner, Mikail Aslan gibi isimler yer alacak. Pop-rock sanatçısı olarak Teoman var.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 06:44
Abone Ol google-news

Türkiye'nin çağdaş kültür ve sanat değerlerini Hollanda'da tanıtmak amacıyla "Turkey Now" adıyla düzenlenen Türkiye Festivali, ünlü şarkıcı Sertab Erener'in Rotterdam kentinde dün akşam verdiği konserle başladı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile Hollanda'daki Kültür ve Sanat Vakfı (KULSAN) tarafından düzenlenen festivalin açılış konseri büyük ilgi gördü. Hollanda'nın 60 kişiden oluşan ünlü Metropol Orkestrası eşliğinde yaklaşık 2,5 saat sahnede kalan Erener'i, Adalet Bakanı Ernst Hirsch Ballin, yabancılar politikasından sorumlu Devlet Bakanı Nebahat Albayrak, Rotterdam Belediyesi yetkilileri, çok sayıda Hollandalı ve Türk davetli izledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 17 Kasım'a kadar sürecek olan festival çerçevesinde Sertab Erener, bu akşam da Amsterdam'da, yine Arjen Tien yönetimindeki Metropol Orkestrası eşliğinde sevenleriyle buluşacak.

Modern Türkiye'nin sanat ve kültür alanında zengin bir panoramasını sunacak olan festival aynı zamanda Türkiye'nin başta müzik olmak üzere değişik sanat dallarının önde gelen isimlerini Hollandalı sanatçılarla buluşturacak. Festivalde klasik müzikten popüler müziğe, dünya müziğinden caza, tiyatrodan dansa geniş bir yelpazede Türkiye'nin modern ve çağdaş yüzünü gösteren etkinliklere yer verilecek.

Ağırlıklı olarak Amsterdam ve Rotterdam kentlerinde yapılacak etkinliklere katılacak sanatçılar arasında dünya müziği dalında Taksim Trio Grubu ile Sabahat Akkiraz, Musa Eroğlu, Mustafa Özarslan, Nilüfer Akbal, Özlem Taner, Mikail Aslan gibi isimler yer alacak. Pop-rock sanatçısı olarak Teoman, 18 Ekim'de Amsterdam'da sevenleriyle buluşurken, caz müziği alanında Mısırlı Ahmet, Barana Trio, Evrim Demirel, Esra Dalfidan, Tineke Postma, 16 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında Amsterdam ve Rotterdam'ın ünlü caz müziği salonlarında altı ayrı konser verecekler.

Hollanda Opera Grubu (Nederlandse Blazers Ensemble) 12-13 Ekim tarihlerinde Amsterdam'da ''İl Turco'' adlı operayı sahneleyecek, aynı salonda Ankara Devlet Bale Topluluğu 29 Ekim'de gösteri yapacak.

Oda Müziği dalında da Ferhan-Ferzan Önder ikilisi 13 Ekim'de Amsterdam'da piyano konseri verecekler. Efe Baltacıgil (çello) ve Benjamin Hochman 1 Kasım'da, Kudsi Ergüner ve grubu 3 Kasım'da, Cihat Aşkın yönetimindeki İstanbul Solistler Grubu 11 Kasım'da yine Amsterdam'da sanatseverlerle bir araya gelecek. Festival sırasında bu etkinlikleri destekleyici nitelikte film gösterileri, İstanbul'da müzik yaşamını anlatan söyleşiler ve Ara Güler'in gözünden İstanbul ve Amsterdam konulu fotoğraf sergisi yer alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler