Korsanlar bir gemiyi serbest bıraktı

Somalili korsanların, iki ay önce rehin aldıkları, Japonya'ya ait kimyasal madde taşıyan bir tanker ile mürettebatını, 1,6 milyon dolar fidye aldıktan sonra serbest bıraktı.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 07:54
Abone Ol google-news

Somalili korsanların, iki ay önce rehin aldıkları, Japonya'ya ait kimyasal madde taşıyan bir tanker ile mürettebatını, 1,6 milyon dolar fidye aldıktan sonra serbest bıraktığı bildirildi.

Somali'nin kuzeyinde Putland bölgesindeki yerel yönetimden bir yetkili, korsanların gemiyi terk ettiğini ve geminin yola çıktığını, mürettebattaki 25 kişinin de durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Fransa'dan Hindistan'a giden Japon gemisi, 21 Ağustosta Aden Körfezinde silahlı korsanlar tarafından ele geçirilmişti.

Aden Körfezi ve Hint Okyanusunda Somalili korsanlar tarafından yıl başından bu yana onlarca gemi kaçırıldı.

Korsanların son yıllardaki en büyük korsanlığı, tankların da bulunduğu ağır silah yüklü bir Ukrayna gemisini 25 Eylülden bu yana rehin tutması oldu. Ağır silahlarla yüklü Ukrayna şilebi, Somali açıklarında yabancı savaş gemilerince kuşatılmış halde demirli bulunuyor.
Diktatörlüğün 1991'de devrilmesinden sonra ülke çapında etkili bir ulusal hükümetin kurulamadığı ve çatışmaların dinmediği Somali'nin açıklarının korsanlığın yaygın olduğu bir bölge haline gelmesiyle, Avrupa ile Asya ve Orta Doğu'yu birbirine bağlayan deniz trafiğinin yoğun olduğu bu bölge dünyanın en tehlikeli yeri oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler