Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, küresel ekonomik krizde ortak faiz indiriminin işe yaramamasını manşetine taşırken Milliyet, Diyarbakır'da açılan yaylım ateşi sonucu 5 polisin şehit olmasını 1. haber olarak verdi. Hürriyet ise Interpol'ce Kırmızı Bülten'le aranan PKK'nın dış ilişkiler sorumlusu Ahmet Gülabi Dere'nin, Ankara'nın birçok girişimine rağmen, AB ülkelerince Türkiye'ye iade edilmediğini duyurdu.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 08:04
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Piyasalar felç

Küresel finans sisteminde süren küresel krize, merkez bankaları el koydu. ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere, İsviçre, İsveç ve Kanada merkez bankaları ile koordineli olarak faiz indiriminde bulunduklarını açıkladı. Çin Merkez Bankası da eşzamanlı faiz indirimine gitti. 7 merkez bankasının ortakfaiz indirimi de borsalardaki kötümser havayı dağıtamayınca, Avrupa’da hisse senetleri yeni bir satış dalgası yedi.


Dövizini alan Türkiye'den çıkıyor

Arka arkaya kurtarma paketleri açıklanması, dünya borsalarındaki satış dalgasını arttırınca Türkiye’de de borsa düştü, dövize olan talep arttı. Güne satışlarla başlayan İMKB, 28 bin 911 puana kadar geriledi ancak merkez bankalarının faiz indirimi ile kısmen toparlandı. Piyasada döviz sıkıntısı olmadığını belirten uzmanlar, kurdaki yükselişin YTLden dolar ve Avroya geçen yabancıların alımlarından kaynaklandığına dikkat çekiyor.

 

MİLLİYET

Polislere yaylım ateşi: 5 şehit

Diyarbakır'da dün akşam çalıştıkları Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekolkulu'ndan çıkan polisleri taşıyan servis aracına ateş açıldı. Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 5 polis şehit oldu, 16 polis ile olay yerinde bulunan 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Saldırı sonrası kırmızı renkte bir otomobille kaçan teröristlerden ikisinin eşkâli belirlendi. Olay yerinde silahlar ve patlamamış el bombaları bulundu.

 

HÜRRİYET

İkamet belgesi Atina'dan

PKK'nın dış ilişkiler sorumlusu Ahmet Gülabi Dere, Avrupa Parlamantosu ve Avrupa Konseyi toplantılarına Yunanistan'ın verdiği ikamet belgesiyle faaliyet gösteriyor.

 

RADİKAL

Küresel mali krize küresel müdahale

Korkulan oldu; ABD'deki kriz Avrupa'ya sıçradı. Dünyanın önde gelen beş merkez bankası koordineli faiz indirimi yaptı ama piyasalar tatmin olmadı.

 

TERCÜMAN

Doğruysa skandal

TSK'nın, bütçesinden artırdığı parayla 5 karakolun yerini değiştirmek istediği ancak Maliye'nin parayı hazineye devrettiği iddia edildi. CHP'li Mustafa Özyürek, konuyla ilgili olarak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında soru önergesi verdi. Özyürek iddianın doğru olup olmadığını, artan paranın akibetini sordu.

 

AKŞAM

Hedefteki adam Barzani

Aktütün'deki 17 şehidin ardından toplanan Meclis, tezkerenin süresini 1 yıl daha uzattı. CHP ve MHP sözcüleri, Kürt lider Barzani'yi 'terörün başdestekçisi' ilan etti.

 

POSTA

Yeter artık

Aktütün'deki 17 şehidin acısı tazeyken bir kara haber de Diyarbakır'dan geldi. Teröristlerin taradığı servis aracındaki 5 polisimiz şehit oldu. Teröristler Diyarbakır'da 3 Ocak'ta da askeri servise saldırmış 7 kişi ölmüştü. Askeri servis aracı gibi polis midibüsü de ne acı ki zırhsızdı!


VATAN

Krize 115 milyar YTL borçla yakalandık

Yaşadığımız krizin 2001 krizinden önemli iki farkı var: O krizde bankalar zayıftı, bu kez sağlam. O krizde halkın borcu düşükte, bu kez borç gırtlağa kadar. Merkez Bankası verilerine göre Türk halkınınkredi kartı, konut, taşıt ve ferdi kredi borçlarının toplamı 114.9 milyar YTL.

 

STAR

Para yetmiyor

ABD, AB, Japonya ve Çin, piyasaya sürdükleri 1.5 trilyon dolara rağmen süren krize 'son kurşun' olan faiz indirimini de kullandı. Ancak sadece bir saat rahatlayan borsalar yine tepetaklak oldu.

 

SABAH

Dünya birleşti

Dünya ülkeleri küresel krize ortak savaş açtı: 7 merkez bankası aynı anda faiz indirdi. İngiltere 300 milyar sterlinlik kurtarma paketi açıkladı.

 

YENİ ŞAFAK

Küresel defans

Büyüyen krize karşı ekonomiler topyekun savunmada...FED ile birlikte 7 ülke faiz indirimi silahına sarıldı. İngiltere 350 milyar dolarlık kurtarma paketi hazırladı. Rusya, batan İzlanda için devrede.

 

ZAMAN

Karanlık güçler OHAL için devrede

Türkiye, dün akşam Diyarbakır'dan gelen acı haberle sarsıldı. Teröristlerin çapraz ateşe tuttuğu servis aracımda 4'ü polis 5 kişi şehit düştü. Hain saldırının, OHAL tartışmaları altında bugün yapılacak Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısının öncesinde olması dikkat çekti.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler