Kıbrıs için yeniden buluşacaklar

KTCC Cumhurbaşkanı Talat ile Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas, Kıbrıs sorununa ilişkin kapsamlı müzakereleri sürdürmek amacıyla üç haftalık bir aradan sonra yarın yeniden buluşuyor.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 08:22
Abone Ol google-news

Kıbrıs sorununa çözüm bulmaya yönelik kapsamlı müzakerelere, üç haftalık bir aradan sonra yarın devam edilecek. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas yarın sabahı ara bölgede yeniden biraraya gelecek. İki lider arasındaki doğrudan müzakereler, 11 Eylül’de başladı. Geçtiğimiz 18 Eylül’de yapılan görüşmelerde “yönetim ve güç paylaşımı” üzerinde duruldu.

 

Diplomatik trafik

Görüşmelere az bir süre kala Kıbrıs’ta diplomasi trafiği de hızlandı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, adaya gelerek temaslarına başladı. Downer, adaya gelmeden önce Salı günü Brüksel’de Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ile bir görüşme yapmıştı. Daha önce New York’da BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve Güvenlik Konseyi beş daimi üyesi ile görüşen Downer, adaya geldikten sonra yaptığı açıklamada, doğrudan müzakere süreci konusunda “ihtiyatlı iyimser” olduğunu belirtti. Bu arada, İngiltere’nin yeni Kıbrıs özel temsilcisi Caroline Flint de, iki günlük ziyaret için Kıbrıs'ta bulunuyor. Flint, ilk olarak Hristofyas ile bir görüşme yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler