Dünyada bir ilk

Dünyada ilk kez bir seferde 2 kol nakli yapılan Alman çiftçi, yeni kollarıyla görüntülendi. Alman çiftçi Karl Merk (54), "yeniden bütün olmanın tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu" ifade ederek, "Bu duygunun tarifi yok. En çok kendi başıma yemek yiyebilmeyi ve giyinebilmeyi istiyorum" dedi.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 08:45
Abone Ol google-news

Dünyada ilk kez bir seferde 2 kol nakli yapılan Alman çiftçi, yeni kollarıyla kameraların önüne çıktı ve "yeniden bütün olmanın tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu" ifade etti.

Almanya'da çiftçilik yapan Karl Merk (54), Münih'teki Teknik Üniversitesi'nin hastanesinde ameliyatını yapan doktorlarıyla düzenlediği basın toplantısında, "bu duygunun tarifinin olmadığını" söyleyerek, yeni kollarını gösterdi ve gün geçtikçe yeni kollarının hareket kapasitesinin artığını belirtti.

İyileşme süreci tamamlanana kadar özel bir korseyle kolları desteklenecek Merk, 6 yıl süren kolsuz yaşamından sonra televizyonda nakil bilimindeki ilerlemelerle ilgili haberleri dinlediğini ve bunun üzerine kendisine bir bağışçı aramaya başladığını anlattı.

Bu bekleyişin çok zor olduğunu, her telefon çalışında heyecanlandığını ve 3 ay sonra bağışçının bulunduğunu kaydeden Merk, en çok kendi başına yiyebilmeyi ve giyinebilmeyi istediğini söyledi.

Ameliyatı yapan 40 kişilik doktor heyetinin lideri Christoph Hoehnke de basın toplantısında, Merk'in iyileşme süreci konusunda iyimser olduğunu bildirdi. Doktor, Merk'in iyileşme sürecinin beklendiği gibi gittiğini belirtti.

Bir kazada kollarını yitiren Merk'in nakil ameliyatı 25-26 Temmuz tarihlerinde Münih Teknik Üniversitesindeki Recht der Isar kliniğinde 40 kadar doktor, hemşire ve asistanın katıldığı 15 saat süren ameliyatla yapılmıştı.

Kazadan sonra 6 yıl kolsuz yaşayan Merk'e, bir ameliyattan sonra yaşamını yitiren diğer bir hastanın kolları nakledilmişti. Merk'e kol protezi takılması girişimleri başarısız olmuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler