Sözünü unutan başkan!

Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın ne kadar görevde kalacağı Başkan Yıldırım Demirören’in çok önceden içine doğmuş! Zira Demirören, Sağlam’ın imza töreninde sözleşmenin kaç yıllık olduğunu soran bir basın mensubuna “2008’e kadar” demiş ancak daha sonra “2010” olarak düzeltmişti. Hiçbir antrenörle sözleşme süresine uymayan Demirören, Sağlam’ın gidiş tarihini imza töreninde belirtmesi bir ilk oldu.

Yayınlanma: 09.10.2008 - 09:06
Abone Ol google-news

Beşiktaş, Başkan Yıldırım Demirören döneminde bir türlü başarıya ulaşamazken verilen sözlerin tutulmaması yönetimin inandırıcılığını da kaybettirdi. Geldiği günden bu yana ani çıkışları ve keskin açıklamalarıyla dikkat çeken Demirören, her fırsatta dile getirdiği Beşiktaşlılık duruşunuda tartışılır hale getirdi.

Siyah - Beyazlıların Onursal Başkanı Süleyman Sebanın kulübe kazandırdığı bütün değerler yine Demirören döneminde askıya alındı. Sıvas maçına PAF takımla çıkacağız, Görevi bırakıyorum, Del Bosqueya tazminat ödemeyeceğiz”, “Sinan Engin kulübün kapısından içeri giremezgibi tutulmayan sözlerden sonra Demirören şimdi de teknik direktör Ertuğrul Sağlamın gidişinde başrolü oynadı. Oysa Yıldırım Demirören geçen sezon istikrarın korunması için adımlar atacaklarını vurgulayarak Takımda köklü değişiklikler yapmayacağız. Nokta transferler yapacağız. Köklü revizyonun açısını çok çektik. 2010’a kadar görevimizin başındayız. Kongreyle geldik, ancak kongreyle gideriz. Teknik heyet de bu dönemde bizimle beraber olacak ifadelerini kullanmıştı. Ancak Demirören verdiği sözü yine tutmayarak Metalist Kharkiv hezimetinin siniriyle Kieve eski teknik direktörleri Mircea Lucescu ile görüşmeye gitti.

Eli boş dönünce de tekrar Ertuğrul Sağlama tutunmak isteyen Demirören, genç teknik adamı istifadan vazgeçiremedi. Ve son olarak Siyah - Beyazlıların anlaştığı iddia edilen Denizli ile ilgili olarak Ben varken kulübün kapısından içeri giremezdemesine karşın, deneyimli çalıştırıcıya görev vermesi şaşkınlık yarattı. Siyah - Beyazlıların Başkanının, tutamadığı sözlerin yanı sıra sinirle hareket etmesi de kulübe büyük zarar verdi. Özellikle geçen sezonki Fenerbahçe maçından sonra hakem hatalarına dikkat çekmek için sıcağı sıcağına Sıvas karşısına PAF takımla çıkacağızaçıklamasını yapmıştı. Ancak Beşiktaşın İMKBde işlem gören bir şirket olduğunu unutmuşve rekabet kurulunun böyle bir olaydan sonra işlem başlatacağını kestirememişti. Bunun yanı sıra yine geçen sezon oynanan Fenerbahçe-Kayseri maçından sonra Hakan Sivriserviye olan tepkisini göstermek için dönemin Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğanı arayan Demirören, TFF ile Beşiktaşın arasının bozulmasına neden olmuştu. Ayrıca İnönü Stadındaki bir maçta eski TFF yöneticisi ve Beşiktaş kongre üyesi Affan Keçeciye Beşiktaşlılık duruşunuhiçe sayarak protokolde yalnız bırakması Demirörenin meşhursinirinin en önemli göstergelerinden biriydi.

 

Tutulmayan 14 vaat

 1 Matheusla anlaştığını söyledi, ancak Alman hoca Türkiyeye bile gelmedi.

2 Del Bosqueyi öve öve bitiremedi, ancak yarım sezon dayandı.

3 Beşiktaşı dünya kulübü yapacağını söyledi, takımı yüklü borca soktu.

4 ‘Rıza Çalımbayın sonuna kadar arkasındayım’ dedi, 2 hafta sonra gönderdi.

5 ‘Başkanlıktan istifa edeceğim’ dedi, sözünü yerine getirmedi.

6 ‘Beşiktaşı kirlenmiş üyelikten kurtaracağım’ dedi, yapamadı

7 101. yılda kaybedilen şampiyonluğu araştıracağını söyledi, sonuç çıkmadı.

8Ulusoyun arkasında olduğunu söyledi, seçimde Hasan Doğanı destekledi.

9 ‘Sinan Engin kulübün kapısından içeri giremez’ dedi, menajer yaptı.

10 İsterse Roberto Carlosu 2 saatte getireceğini söyledi, Ricardinho ile anlaştı.

11 ‘Amatör şubelere yatırım var’ dedi, voleybol takımı düştü.

12 ‘Bosque davasında haklıyız’ dedi, 9 milyon Avro kasadan çıktı.

13 FB derbisi sonrası ‘PAF takımıyla maça çıkacağım’ dedi, yapamadı.

14 ‘Ertuğrul Sağlamla gideriz’ dedi, hâlâ görevinin başında.


Orman'dan ağır eleştiri

Beşiktaşın eski başkan adaylarından Fikret Orman, Siyah - Beyazlı camianın kaosa sürüklendiğini vurgulayarak Yönetim kurulunun damarı çatlamış. Ben Yıldırım Demirörenin istifa edeceğini düşünmüyorum. Zaten 20 bin üyeli bir kulübün imza toplayıp notere gitmesi de imkansıza yakın. Başkan görevde olduğu sürece biz ona yol göstermekten başka bir şey yapamayız. Beşiktaşı el birliğiyle kaostan çıkarmalıyız. Demirören istifa ederse durum farklı ama ben bu olasılığın gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Ayrıca görevdeki yönetim Beşiktaşlılık duruşunu sergileyemiyor. Bunu en güzel Ertuğrul Sağlam gösterdi ifadelerini kullandı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler